E crocantă, cremoasa si delicioasă mai ales vara..și o gasesti in restaurantele din intreaga lume si cred ca ai ghicit despre ce iti vorbesc astazi…despre Salata Caesar.
Numele ți-ar putea da de înțeles că a fost inventata de Iulius Cezar. Conducătorul și Generalul roman, a fost asasinat de un grup de senatori, în timpul unei ședințe a senatului. Senatorii l-au înjunghiat pe Caesar de 23 de ori. De aici a apărut și gluma – Cum poți transforma orice salată într-una Caesar? cu exact douăzeci și trei de lovituri de cuțit.
Deci, cine a inventat salata? Preparatul a apărut la începutul anilor 1920, datorită bucătarului Caesar Cardini, un italian care deținea un restaurant în Tijuana, Mexic. Având lipsă de ingrediente în bucătărie, tatăl ei a adunat ceea ce a rămas: tulpini de salată, ulei de măsline, ou crud, crutoane, brânză parmezan și sos Worcestershire. rețeta originală de salată Caesar prevedea frunze întregi de salată, care trebuiau înmuiate în sos și apoi mâncate cu degetele. Intr un cuvant… A fost un succes… Salata lui Cardini a devenit atât de populară încât, în scurt timp, a fost servită în restaurante din întreaga lume. Astăzi, este una dintre cele mai populare salate din America iar în țără o găsești în meniurile din toate restaurantele, în diverse forme.
Salata Caesar poate fi servită ca aperitiv sau ca garnitură, te poti juca si sa adaugi mai multe proteine.., cum ar fi pui la grătar, somon sau creveti. Unii bucătari adaugă și ou fiert. Este un fel de mâncare proaspătă, nutritivă și sățioasă, perfectă pentru orice anotimp. La final, o poți decora cu parmezan ras. Simplu și gustos, așa că… poftă bună!

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri