• Portalul include 19.000 de fotografii care nu au mai apărut public până acum.
  • Urmează să se lanseze și un centru de cercetare dedicat lui Pablo Picasso.
  • Arhivele familiei artistului au fost încredințate statului francez în 1992.

Muzeul Picasso din Paris a publicat online, gratuit, mii de lucrari ale lui Pablo Picasso, inclusiv picturi, desene, documente, scrisori, sculpturi, obiecte și fotografii, scrie ARTnews.

Această arhivă digitală a fost lansată înainte de deschiderea unui nou centru de cercetare, Centrul de Studii Picasso (CEP). Acesta va fi dedicat specialistilor, istoricilor de artă și cercetătorilor interesati de opera lui Picasso.

Portalul online pune la dispoziția publicului vasta colecție a muzeului de opere de artă, eseuri, conferințe, podcasturi și interviuri Picasso.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Portalul include 19.000 de fotografii care nu au mai apărut anterior și este de așteptat să fie extins cu încă 200.000 de texte din atelierele lui Picasso în următorii ani. Această colecție extinsă oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare asupra vieții și operei artistului, care a cuprins sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.

Mai multe despe Pablo Picasso

Picasso, pictor și sculptor spaniol, este considerat unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX. El a co-fondat mișcarea cubistă împreună cu Georges Braque și a fost cunoscut pentru stilurile sale artistice inovatoare și diverse. Născut în 1881, Picasso și-a trăit cea mai mare parte a vieții în Franța până la moartea sa în 1973.

Arhivele familiei sale au fost încredințate statului francez în 1992, care a continuat să le supravegheze.

Portalul online este un pas important în a face opera lui Picasso mai accesibilă publicului. Este foarte utilă și cercetătorilor deopotrivă, pe măsură ce centrul de studii dedicat artistului se pregătește să se deschidă. Arhiva digitală va servi ca o resursă valoroasă pentru înțelegerea procesului creativ al lui Picasso și a evoluției stilului său artistic de-a lungul anilor. Poți descoperi platforma aici.

Partenerii noștri