• Protestatarii au pulverizat vopsea portocalie pe mai multe avioane private.
  • Grupul cere un „tratat de urgență” pentru a pune capăt utilizării combustibililor fosili până în 2030.
  • Protestele au provocat perturbări și au vizat instituții culturale și situri de patrimoniu.

Doi protestatari „Just Stop Oil” au pătruns pe un aerodrom privat de pe aeroportul Stansted. Ei susțin că se află acolo și avionul privat al lui Taylor Swift, scrie Sky News.

Protestatarii, Jennifer și Cole, au tăiat gardul și au început să pulverizeze vopsea portocalie pe mai multe avioane private de pe aerodromul Stansted.

Grupul a postat un mesaj pe X (fostul Twitter) în care afirmă că cer un „tratat de urgență” pentru a pune capăt utilizării combustibililor fosili până în 2030. Cu toate acestea, nu este clar dacă avionul lui Taylor a fost de fapt unul dintre avioanele vizate de protestatari.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Just Stop Oil” a desfășurat diverse proteste și au pulverizat vopsea portocalie pe Stonehenge cu o zi înainte de incidentul de la Stansted. Grupul spune că fac aceste acțiuni pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la necesitatea de a renunța la combustibilii fosili.

Acțiunile protestatarilor au provocat perturbări și grupul a vizat instituții culturale și situri de patrimoniu. Acest lucru a fost criticat de organizații precum English Heritage. Doi activiști „Just Stop Oil” au fost arestați în urma protestului de la Stonehenge.

Taylor Swift este criticată pentru utilizarea excesivă a avionului privat, care a generat emisii de carbon semnificative. Criticii argumentează că celebritățile cu un stil de viață extravagant. Însă ar trebui să dea un exemplu mai bun în ceea ce privește sustenabilitatea.

Partenerii noștri