• Salatele oferă o mulțime de nutrienți într-un singur bol, fiind o opțiune hrănitoare și sănătoasă.
  • Pentru o salată reușită include o varietate de culori, texturi și ingrediente în bolul tău pentru a crea un amestec armonios de arome.
  • Rețeta de salata cu pui în stil teriyaki este accesibilă și „budget-friendly”.

Salatele au câștigat popularitate, cu peste 75.000 de videoclipuri etichetate #choppedsalad pe rețelele de socializare, scrie Independent.

Salatele oferă o mulțime de nutrienți într-un singur bol, fiind o opțiune hrănitoare și sănătoasă. Sunt și o alternativă rapidă pentru cei care nu au timp să gătească mese elaborate.

În plus, salatele îți oferă oportunitatea de a utiliza alimentele rămase acasă, cum ar fi brânza sau legumele, reducând risipa alimentară. Ar fi bine să incluzi o varietate de culori, texturi și ingrediente în bolul tău pentru a crea un amestec armonios de arome.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Salată cu pui în stil teriyaki

Cauți o idee de prânz sănătos vara aceasta? Salata asiatică cu pui teriyaki este perfectă.

Timp de pregătire: 15 minute | Timp de gătire: 10 minute

Ingrediente:

300 g file de piept de pui, 2 linguri sos de soia, 90 g miere ,1 cățel de usturoi zdrobit, 2 linguri ulei de susan, 350g varză tocată mărunt, 1 morcov mare feliat, 1 castravete, 3 cepe de primăvară, 30 g mentă, 30 g coriandru proaspăt, 80 g alune sărate tocate, 20 g seminte de susan prajite

Metodă:

Așează puiul între două folii alimentare și bate-l cu un sucitor pentru a se aplatiza ușor. Pentru a face marinada, pune într-un castron mare sosul de soia, mierea, usturoiul, o lingură ulei de susan și amestecă pentru a se combina. Adaugă puiul și pune-l la frigider pentru 10 minute.

Încinge o lingură ulei de susan într-o tigaie  la foc mare. Gătește puiul timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când este făcut. Lasă-l deoparte să se răcească și mărunțește-l.

Redu focul la mediu, adăugă marinada rămasă în tigaie și gătește-o timp de 5-6 minute sau până devine lipicioasă. Pune varza, morcovul, castravetele, ceapa, menta, coriandru, alunele, semintele de susan și puiul într-un castron mare. Adăugă dressingul lipicios și amestecă pentru a le combina.

Partenerii noștri