• „Trooping the Colour” este evenimentul oficial care sărbătorește nașterea monarhului britanic și are cu o tradiție de peste 260 de ani.
  • La parada de anul acesta sunt prezenți peste 1.400 de soldați, 400 de muzicieni și 200 de cai.
  • Regele Charles al III-lea, dar și prințesa Kate sunt prezenți la eveniment, în ciuda diagnosticului de cancer.

În ciuda faptului că ziua de naștere a regelui Charles al III-lea este pe 14 noiembrie, evenimentul are loc în iunie în fiecare an. Anul acesta pe 15 iunie, britanicii sărbătoresc ziua regelui, cunoscută sub numele de Trooping the Colour, scrie Business Insider.

Evenimentul marchează ziua oficială de naștere a monarhului, care este o tradiție încă din secolul al XVIII-lea. Din punct de vedere istoric, monarhii britanici au sărbătorit atât printr-un eveniment public, cât și în intimitate ocazia zilei lor de naștere. Anul acesta, familia regală se va aduna pe balconul Palatului Buckingham pentru festivitate.

Cum se desfășoară evenimentul

Evenimentul include de obicei o paradă și o fanfară masivă, cu peste 1.400 de soldați, 400 de muzicieni și 200 de cai.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Parada începe la Palatul Buckingham și continuă cu Horse Guards Parade din Whitehall, Londra. Monarhul, însoțit de regina Camilla, analizează trupele și inspectează culoarea regimentală sau steagul care este purtat printre rândurile soldaților participanți. Evenimentul culminează cu o trecere în zbor de către piloții RAF peste Palatul Buckingham.  

În acest an, regele Charles al III-lea va participa la eveniment, în ciuda tratamentului pentru cancer. El va merge cu o trăsură, însoțit de regina Camilla.

Prințesa Kate, care a primit tratament pentru cancer, inițial nu a plănuit să participe, dar ulterior și-a confirmat participarea vineri. Astfel, Kate marchează primul ei eveniment public de când și-a anunțat diagnosticul. Evenimentul este foarte așteptat de fotografi și de public deopotrivă, cu mii de spectatori aplaudând participanții în timp ce procesează. Parada va fi transmisă în direct pe BBC.  

Partenerii noștri