• Premiul pentru „Outstanding Restaurant” este câștigat de restaurantul „Langbaan” din Portland, SUA.
  • Michael Rafidi este câștigătorul premiului „Outstanding Chef”.
  • Premiile „James Beard” sunt considerate echivalentul Premiilor Oscar în industria gastronomică.

Ți-ai planificat o vacanță în Statele Unite ale Americii? Dacă ești un gurmand desăvârșit, pune pe Wishlist restaurantele care au câștigat Premiile „James Beard”, cunoscute drept „Premiile Oscar ale lumii gastronomice”. Și ediția din acest an, care a avut loc la „Opera Lyric” din Chicago, a adus în centrul atenției bucătari și restaurante care reflectă culturi și regiuni adesea trecute cu vederea în Statele Unite ale Americii, relatează CNN.

Iată o parte din câștigătorii „Premiilor Oscar în gastronomie”:

Premiul pentru „Outstanding Restaurant”

Câștigătorul acestui premiu este restaurantul „Langbaan” din Portland. Localul transformă mâncarea clasică thailandeză cu ingrediente din Pacific Northwest într-un meniu de degustare cu cinci feluri.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Premiul pentru „Outstanding Chef”

Michael Rafidi, câștigătorul „Outstanding Chef” și-a dedicat premiul poporului palestinian din întreaga lume. Meniurile creative pe care le aduce Rafidi din bucătăria tradițională arabă în restaurantul său din Washington DC sunt profund inspirate din rădăcinile familiei sale din orașul palestinian Ramallah.

Premiul pentru „Best New Restaurant”

„Dakar NOLA” este câștigătorul trofeului pentru Cel mai bun restaurant nou. Bucătarul Serigne Mbaye îmbină rădăcinile sale vest-africane cu ingredientele din New Orleans într-un meniu modern de degustare senegalez.

„Întotdeauna am știut că Africa de Vest are ceva de spus”, a spus Mbaye la ceremonie.

Premiul pentru „Emerging Chef”

Masako Morishita este câștigătoarea premiului „Emerging Chef”. Chef-ul bucătar a crescut în Japonia și în cele din urmă s-a mutat în America, unde reușește să încânte prin mâncarea sa japoneză la restaurantul „Perry’s”. Acesta este un restaurant vechi de zeci de ani din cartierul Adams Morgan din Washington DC, care a fost revitalizat sub îndrumarea lui Morishita.

Premiul pentru „Outstanding Restaurateur”

Premiul pentru „Outstanding Restaurateur” a fost câștigat de Erika Whitaker and Kelly Whitaker, co-fondatorii „Id Est Hospitality Group”.

„James Beard Awards” sunt echivalentul „Premiilor Oscar în gastronomie”

Înființată în 1986, fundația nonprofit „James Beard” a luat naștere la scurt timp după moartea lui James Beard, cunoscut drept „pioneer foodie”. Scopul fundației este de a sărbători, a sprijini și a evidenția oamenii din spatele culturii gastronomice a Americii. Prima ceremonie de decernare a premiilor a avut loc în 1991.

În acest an, ceremonia a onorat realizările culinare remarcabile, dar a abordat și numeroasele probleme cu care se confruntă industria restaurantelor. Printre subiectele discutate s-au numărat schimbările climatice, durabilitatea, incluziunea și sănătatea mintală.

Partenerii noștri