• Vremea se anunță caniculară în următoarele zile în Capitală, dar și în Iași, unde maximele sunt de 32 de grade Celsius.
  • Te poți proteja de efectele caniculei dacă te hidratezi corespunzător și eviți să ieși din casă între orele 11:00 și 18:00, spun specialiștii.
  • Hainele din materiale precum inul, în culori deschise, sunt recomandate atunci când temperaturile ating valori extreme.

Nu uita de crema cu factor de protecție UV. Meteorologii anunță vreme caniculară în București, cu maxime de 37 de grade Celsius, la început de săptămână. Pe seară și la începutul nopții crește probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura minimă va fi de 18-21 de grade Celsius.

În Capitală, disconfortul termic rămâne accentuat, ceea ce înseamnă că trebuie să iei măsuri pentru a te proteja de efectele extreme ale vremii. Iată câteva sfaturi:

Ferește-te de expunerea la soare

Evită să ieși din casă între orele 11:00 și 18:00, când razele soarelui sunt cele mai puternice, iar dacă trebuie să ieși, poartă o pălărie, ochelari de soare și folosește cremă de protecție solară cu factor ridicat.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Cel mai bine ar fi să îți petreci timpul în spații umbrite sau climatizate.

Îmbracă-te adecvat

Alege haine lejere și în culori deschise. Optează pentru materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul, care absorb transpirația și lasă pielea să respire. Evită hainele negre sau închise la culoare.

Hidratează-te corespunzător

Bea apă în mod regulat pentru a compensa pierderile prin transpirație și consumă alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

Evită cofeina și alcoolul, deoarece pot duce la deshidratare.

Cum e vremea la Brașov și Constanța

În Brașov, temperaturile ating 30 de grade Celsius, iar cerul este parțial acoperit de nori. Vremea se răcește în următoarele zile și sunt preconizate ploi.

La Constanța, temperaura atinge o maximă de 28 de grade Celsius, iar cerul este înnorat în mare parte.

Temperaturile din Sibiu nu depășesc 28 de grade Celsius și cerul este mai mult noros, iar în Iași temperaturile ating maxima de 32 de grade Celsius. cu o minimă la noapte de 19 de grade Celsius.

Partenerii noștri