• Robert Marshall a ridicat copacul de plastic înalt de peste 8 metri pentru Purbeck Art Weeks Festival.
  • Copacul este realizat din 700 de sticle de plastic strânse de-a lungul unui an de către familia artistului.
  • Marshall vrea să atragă atenția asupra problemelor legate de reciclarea plasticului și impactul asupra mediului.

Un sculptor a făcut un copac din sticle de plastic adunate de-a lungul unui an pentru a încuraja „o conversație între adulți” despre problemele legate de mediu, relatează BBC.

Robert Marshall, din Wareham, a spus că a strâns în jur de 700 de sticle de plastic, pe care familia lui le-a folosit într-un an pentru a realiza structura.

El a ridicat copacul de plastic înalt de peste 8 metri pentru Purbeck Art Weeks Festival. Ulterior l-a dus și în locații din apropiere.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Lucrarea a fost expusă la Spyway, Durlston Country Park, Hartland Moor și Rollington Barn. Va fi la Studland Beach sâmbătă și duminică pentru încheierea evenimentului de artă. Marshall, care locuiește cu soția și cei trei fii ai săi, a spus: „Deși pare o cantitate uimitoare de sticle, acestea provin dintr-o singură locuință”.

Sculptura include sticle folosite pentru apă, suc de fructe și băuturi gazoase.

Sursa: BBC

Misiunea ecologică a sculptorului

Misiunea lui Marshall de aici este să încurajeze o conversație despre utilizarea plasticului, dar și despre problemele legate de mediu.  În special despre reciclarea platicului și impactul pe care îl are asupra mediului.

 „În fiecare an, milioane și milioane de sticle încă sunt produse, probabil mai mult ca niciodată, dintre care foarte puțin este plastic reciclat”, a dclarat artistul.

„Dacă acest <<copac>> provine dintr-o singură gospodărie, imaginați-vă dimensiunea unei păduri făcută din plasticul folosit de cele 28 de milioane de gospodării din Marea Britanie”.

Partenerii noștri