• Grecia va introduce o aplicație digitală, „mAiGreece”, bazată pe A.I. , pentru a îmbunătăți experiența turiștilor.
  • Aplicația va oferi detalii despre atracțiile turistice, inclusiv muzee, situri arheologice și plaje.
  • Grecia a atras peste 32 de milioane de turiști din întreaga lume în 2023, iar oficialii anticipează o creștere continuă.

Grecia va lansa un nou asistent digital bazat pe inteligență artificială pentru vizitatorii din țară pe 10 iunie, relatează Xinhua.

Aplicația numită „mAiGreece” este disponibilă gratuit pentru descărcare. A fost dezvoltată cu sprijinul A.I. pentru a oferi informații utile turiștilor în 31 de limbi, inclusiv chineză. Declarația a fost făcută de ministrul grec al turismului, Olga Kefalogianni, și de ministrul guvernanței digitale, Dimitris Papastergiou, în cadrul unei conferințe de presă.

„Profităm la maximum de instrumentele pe care tehnologia le oferă pentru a îmbunătăți experiența turistică în Grecia”, a spus Kefalogianni.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Asistentul digital oferă detalii despre muzee, situri arheologice, plaje și facilități precum spitale și secții de poliție. În plus, poate adapta serviciile în funcție de preferințele utilizatorilor, bazându-se pe informațiile pe care aceștia le furnizează.

De asemenea, turiștii au posibilitatea să interacționeze cu consultantul personal de călătorie digital, putând adresa întrebări și primi răspunsuri referitoare la călătoriile lor în țară.

În situații de urgență, precum dezastrele naturale, utilizatorii pot solicita asistență imediată, iar aplicația „mAiGreece” va notifica autoritățile cu privire la locația lor, folosind tehnologia de geolocalizare.

În anul 2023, peste 32 de milioane de călători din întreaga lume au ales Grecia ca destinație, conform datelor publicate de „Banca Centrală a Greciei”. Oficialii greci anticipează o creștere și mai mare a acestui număr în anul curent.

Partenerii noștri