• Grupuri pro-ruse au lansat o campanie de propagandă la scară largă pentru a dăuna imaginii Jocurilor Olimpice de la Paris.
  • În acest film, un fals Tom Cruise generat ajutorul inteligenței artificiale critică organizarea Jocurilor Olimpice și acuză oficialii de corupție.
  • Documentarul este prezentat în mod înșelător ca fiind un „documentar original Netflix”, pentru credibilitate.

În încercarea de a dăuna imaginii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și a Franței ca țară gazdă, grupuri pro-ruse au lansat o campanie de propagandă, relatează Kyiv Post.

Elementul central al acestei campanii este un documentar fals intitulat „Olympics Has Fallen”. Acesta este prezentat ca fiind un „documentar original Netflix”, în încercarea de a-i da credibilitate.

În acest film, un fals Tom Cruise, creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale, critică organizarea Jocurilor Olimpice. Actorul, prezentat ca un intervievat, se arată revoltat de eveniment și acuză oficialii de corupție. Însă toate aceste acuzații sunt complet false și făcute în scopul răspândirii dezinformării.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Falsul documentar este inspirat din filmul de acțiune din 2013 „Olympus Has Fallen”, în care Casa Albă este atacată de un grup terorist.

Cercetătorii de la Centrul de Analiză a Amenințărilor Microsoft (MTAC) au publicat un raport identificând eforturile de propagandă pro-rusă. Făcând parte într-o operațiune pe scară largă de denigrare a Comitetului Olimpic Internațional (CIO).

Preocupările privind securitatea în jurul Jocurilor Olimpice au crescut din cauza războaielor din Ucraina și Gaza. Însă președintele CIO, Thomas Bach, a spus că are „încredere deplină” în capacitatea Franței de a proteja Jocurile.

Potrivit Centrul de Analiză a Amenințărilor Microsoft, videoclipul a fost opera grupului de propagandă pro-rus Storm-1679.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 au fost contactați pentru comentarii, dar până în prezent nu au fost publicate răspunsuri oficiale.

Partenerii noștri