Freeziile sunt originare din Africa se Sud și fac parte din familia Iridaceae. Datorită parfumului lor delicat, freziile sunt una dintre cele mai populare flori din lume.
Floarea ar fi primit numele în 1886 în onoarea medicul botanist german Heinrich Theodor Freese, de la botanistul Christian Ecklon care a vrut să își sărbătorească astfel prietenia.
O legendă din Africa spune că frezia ar fi fost inițial o floare albă, fără miros, dar într-o zi un zeu african s-ar fi îndrăgostit de o zeiță și i-a oferit această frumoasă floare. Și ca să o seducă pe zeiță a suflat asupra florii, iar aceasta a început să emane un parfum dulce și îmbietor.
În epoca victoriană, freziile au fost folosite ca o modalitate de a transmite mesajele secrete. Dacă primeai o grămadă de frezii de la cineva în acest timp, era semnul suprem de încredere. Dar florile au fost și sunt un simbol al prieteniei și inocenței. În Japonia, freziile sunt plantate în grădinile unde se practică ceremoniile tradiționale de ceai. Florie sunt văzute ca un simbol al frumuseții, grației și perfecțiunii. În aranjamente florale , freziile sunt folosite pentru a aduce bucurie și armonie într-un spațiu.
Frezia a devenit floarea tradițională de nuntă încă din anii 1950, deorece floarea este un simbol al iubirii necondiționate și al fidelității de-a lungul timpului. De aceea se mai obișnuiește să se facă cadou la cea de-a 7-a aniversare a nunții, astfel le reamintește cuplului de legătura lor puternică, de încredere și prietenie.
Florile sunt folosite pentru a face uleiuri parfumate, săpunuri, șampoane, creme de mâini și loțiuni de corp.
Parfumul dulce al florii este folosit în aromoterapie pentru a ameliora stresul. Dacă cultivi floarea în grădina ta, îți poți face propriul parfum care să îți aducă spiritul fericirii în viața ta. Iar florile parfumate sunt cadoul perfect atunci când vrei să îți împărtățești dragostea.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri