Lavanda este o plantă originară din zona mediteraneană care face parte din familia mentei, Lamiaceae.
Floarea violet reprezintă devotamentul, puritatea, norocul și compasiunea. De asemenea constanța, smerenia și dragostea.
De aceea planta a fost asociată cu zeița Venus, dar și cu zeița greacă Hecate, care adesea este reprezentată cu o tulpină de lavandă în mână.
Numele lavandei vine de la cuvântul latin „lavare” care înseamnă”a spăla”. Un nume câștigat pe bună dreptate dacă te gândești la proprietățile sale naturale anti-bacteriene, anti-fungice și antimicrobiene.
De-a lungul secolelor, levănțica a fost folosită în procesul de vindecare și la prevenirea cicatricilor. Mai mult a fost folosită pentru calmarea durerilor musculare și articulare.
Romanii au făcut cunoscută lavanda în Europa pentru că iubeau să înmoaie mănuchiuri de lavandă în apa lor de scăldat. Și Cleopatra ar fi folosit lavanda și parfumul ei atunci când voia să cucerească bărbații. Se spunea că parfumul evoca sentimente de pasiune și dorință.
Planta era atât de populară în Biblie încât creștinii obișnuiau să facă cruci de lavandă pentru a se proteja de rău.
In camerele celor bolnavi, se mai fumiga cu lavandă uscată pentru a ajuta la însănătoșire.
Frumoasa floare mov a fost folosită și pentru a promova un somn odihnitor, de aceea era folosită la parfumarea pernelor și lenjeriilor de pat. Se povestește că Regele Carol al VI-lea al Franței împiedica apariția molilor în palatul său prin utilizarea de perne umplute cu lavandă.
Se mai obișnuia să se plaseze pe noptieră sau sub pernă pliculețe cu lavandă pentru relaxare.
În aromaterapie, mirosul de avandă ameliorează stresul, depresia și anxietatea. Aceasta acționează ca un sedativ și relaxant natural asupra creierului. Migrenele se pot calma cu un masaj cu ulei de lavandă la nivelul tâmplelor.
Parfumul lavandei aduce calmul, liniștea și grația și este asociat cu chakra coroanei, care te conectează spiritual cu divinitatea. De aceea este folosită în timpul meditației și la clasele de yoga. Levănțica se poate arde pe cărbune pentru a curața spațiul tău de energiile negative și pentru a promova relaxarea.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri