Vioreaua, Scilla bifolia face parte din familia Asparagaceae, cu origini în regiunile muntoase din Europa și Asia. Florii i se mai spune”cățelul-pământului” sau „cățeluș”.
Florile delicate de o culoare albastru strălucitor prosperă pe sol nisipos, pietriș, pe pajiști și versanți alpini stâncoși. Dar le poți găsi și în varietăți de alb și roz.
În habitatul său natural, planta joacă un rol vital pentru că este sursa de nectar timpurie a fluturilor și albinelor.
În mitologia greacă, vioreaua a fost asociată cu zeița Persefona. Se spune că aceasta culegea de pe câmpie viorele când a fost răpită de Hades. De aceea floarea era folosită în diverse ritualuri și ofrande în onoarea Persefonei.
Vioreaua a fost folosită în medicina tradițională pentru proprietățile diuretice și expectorante, care trata de la tuse și răceală până la afecțiuni renale și cardiace. Dar planta nu trebuie să fie ingerată în cantități mari pentru că poate fi toxică.
În folclorul și medicina tradițională se credea că planta avea proprietăți magice. Pentru că avea abilititatea de a îmbunătății abilitățile psihice și intuiția, florile erau folosite în ritualuri pentru conectarea cu tărâmul spiritual.
Vioreaua a mai fost asociată cu sărbătoarea creștină a Paștelui și a fost folosită pentru a decora biserici și case în timpul sezonului de primăvară.
De aceea florile au fost și sunt văzute ca un simbol al renașterii, speranței și frumuseții în multe culturi.
În tradițiile evreiești antice viorelele erau folosite ca un simbol al purificării și pocâinței. Florile erau arse în ritualurile religioase alături de tămâie.
În Egipt pe lângă folosirea florilor ca remediu pentru tuse și afecțiuni respiratorii, planta a fost folosită în practicile funerare pentru calitățile ei protectoare.
În ritualurile de purificare florile sunt arse ca tămâie pentru a crea o barieră de protecție împotriva energiilor negative. Are puterea de a curăța un spațiu sau un individ de energiile nedorite.
Viorelele au capacitatea de a aduce energia pozitivă în lumea ta și de a atrage dragostea și norocul în calea ta.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri