Primula vulgaris cunoscută și sub numele de primrozie, cupă de zâne sau cheile Sf. Petru face parte din familia Primulaceae, cu origini în Europa și Asia de Vest. Numele florii în latină înseamnă primul trandafir.
În mitologia irlandeză, primula este considerată floarea favorită a zânelor. Se pare că zânelor le place să danseze noaptea printre primule și că binecuvântează pe oricine le respectă florile.
În mitologia greacă, primula era asociată cu zeița Afrodita, despre care se credea că a create floarea ca simbol al frumuseții și iubirii.
În antichitate planta era folosită pentru a trata reumatismul, guta, durerile de cap și de dinți. Se mai credea că ajuta la inducerea somnului și la calmarea nervilor.
In limbajul victorian al florilor, primula era oferită ca semn de afecțiune și devotament. Se mai spunea că frumusețe florii înseamna „nu pot trăi fără tine”.
Se obișnuia să se acopere patul tinerilor căsătoriți cu flori, în special primole.
Floarea are puterea de a risipi energia negativă, de a promova norocul și atrage prosperitatea. Ceaiul făcut din petale de primulă ar putea induce „vise profetice”.
Druizii purtau primule în timpul ritualurilor pentru a-i proteja de rău, dar foloseau și ulei de primula ca purificator înainte de ritualuri. Din flori se mai făcea un unguent magic care putea face o persoană invizibilă.
Primula ar deschide ușile spirituale, de aceea mai este numită și cheile Sf. Petru sau cheile Mariei.
Astăzi floarea este asociată cu energia vindecării și este folosită în practicile spirituale pentru promovarea vindecării fizice și emoționale.
Uleiul esențial este folosit în aromaterapie pentru efectele sale hidratante și calmante. O baie cu flori de primule se spune că îți sporește farmecul și te face mult mai atractiv.
Mai mult, se crede că poți vedea și comunica cu zânele dacă mânânci o floare de primulă. Poți să primești binecuvântările zânelor, dacă pui primule la intrarea casei tale. Adu floarea în viața ta pentru că risipește energia negativă, promovează norocul și atrage prosperitatea.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri