Nu sunt pantofi, sunt Chanel two-tone!

După ce a conceput little black dress, geantă matlasată 2.55 și costumul din tweed, Garbielle Chanel a completat elementele de baza din garderoba feminină și cu pantoful bicolor.

Design-ul versatil a fost special conceput pentru a fi pretabil în ținute de tip day-to-night. “They are the the last point of elegance.”, a declarat Coco. În 1937, cu aproape 20 de ani înainte de lansarea lor oficială, celebrii pantofi apăruseră deja în picioarele lui Chanel, într-o ținută black and white, pozată alături de Serge Lifar, cu care s-a împrietenit după ce l-a cunoscut în 1924, pe setul filmului Train Bleu.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Gabrielle a conceput pantofii din piele nude, pentru a alungi silueta, și vârful negru pentru a scurta piciorul cât și pentru a oferi rezistență pe termen lung la uzură. Tocul de 5 cm asigura stabilitate și confort, și iată cum s-a născut un nou aliat al modei feminine. În acea perioadă pantofii erau în general monocromi, încă o dată, designer-ul a încălcat standardele de la acea vreme și a eliberat femeile de limitările impuse acestora. Noul model de pantofi a sedus rapid clienții fideli ai casei de modă, printre care se număra și Romy Schneider.

Ulterior, asocierea cu Raymond Massaro a dus la un upgrade de design. La spate s-a atașat o baretă și astfel a luat naștere modelul slingback. Presa a denumit acești pantofi ca fiind “noul papuc al Cenușăresei”.

În anii ’80, Karl Lagerfeld, la rândul lui, nu a încetat să reinventeze modelul iconic. “Este cel mai modern model de pantofi și face picioarele să arate frumos.”, a declarat Lagerfeld.

Two-tone shoes sunt acum într-o varietate de siluete, cum ar fi: sandale, cizme, pantofi oxford, espadrille și balerini. Pantoful bicolor s-a dovedit a fi un clasic, un obiect de cult, despre care Coco Chanel spunea că, “o femeie cu pantofi buni nu este niciodată urâtă”.

Partenerii noștri