• Sony Music negociază achiziția catalogului Queen pentru 1 miliard de dolari. 
  • Catalogul Queen este atractiv datorită potențialului de venituri pe termen lung.
  • Tranzacția depășește achiziția de 500 de milioane a catalogului lui Bruce Springsteen și cea de 600 de milioane din muzica lui Michael Jackson. 

Sony Music este în discuții pentru a cumpăra catalogul de muzică al trupei rock Queen. Acesta include hituri precum „Bohemian Rhapsody”, „Radio Ga Ga” și „Another One Bites The Dust”, într-o tranzacție potențială de 1 miliard de dolari, relatează BBC

Sony colaborează cu un alt investitor la tranzacție, care ar acoperi cântecele trupei și toate drepturile de proprietate intelectuală conexe – cum ar fi logo-uri, videoclipuri muzicale, mărfuri, drepturi de autor și alte oportunități de afaceri.

Popularitatea și valoarea catalogului 

Queen este mai populară decât oricare trupă sau artist cu care este comparată. Aceasta are 52 de milioane de ascultători lunari pe Spotify. E considerată o investiție atractivă, datorită potențialului lor pe termen lung.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Dacă va avea succes, tranzacția va depăși achiziția catalogului lui Bruce Springsteen de către Sony în 2021. Dar și achiziția de 600 de milioane de dolari a unei participații de 50% la muzica lui Michael Jackson. 

Cu toate acestea, afacerea a cunoscut unele tulburări, cu rate ale dobânzilor în creștere care afectează evaluarea cântecelor de succes. Fondul de investiții Hipgnosis a acceptat recent o preluare de 1,6 miliarde de dolari de către firma de private equity Blackstone. 

Partenerii noștri