• În urmă cu 14 luni, Alessandro Michele a plecat de la Gucci.
  • Colecția de debut a lui Michele la Valentino va fi cea de primăvară-vară 2025 și va fi prezentată la toamnă.
  • Pierpaolo Piccioli s-a retras de la Valentino, după 25 de ani.

Valentino a anunțat că Alessandro Michele e noul director de creație al brandului de lux.

„Este o onoare incredibilă. Simt o imensă fericire și o mare responsabilitate să mă alătur unui brand care e reprezentantul cuvântului frumusețe, eleganță, rafinament și grație”, a spus Alessandro Michele, fostul director de creație de la Gucci într-o postare pe Instagram.

Prima colecție semnată de Alessandro Michele la Valentino va fi cea pentru primăvară-vară 2025. Aceasta va fi prezentată toamna aceasta la Paris Fashion Week.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Timp de 14 luni, Alessandro Michele a stat departe de lumea fashionului. Estetica lui de la Gucci a fost opusul polar al luxului liniștit care a predominat în ultima vreme, scrie The Guardian. Harry Styles și Billie Eilish au fost fani ai modelelor sale la Gucci, la care s-a alăturat în 2015.

Rachid Mohamed Rachid, președintele Valentino, a declarat într-un comunicat de presă că numirea domnului Michele „subliniază marile noastre ambiții pentru Maison Valentino”, scrie The New York Times.

După anunțul numirii lui Michele, François-Henri Pinault, directorul executiv al Kering, a declarat într-o declarație trimisă prin e-mail: „Sunt sigur că, cu creativitatea, cultura și talentul său versatil, va fi capabil să interpreteze cu măiestrie moștenirea unică a acestei case magnifice și să o facă să înflorească.”

În urmă cu o săptămână, Pierpaolo Piccioli a anunțat că se retrage de la Valentino, după 25 de ani.

Partenerii noștri