• Mattel a declarat: „De la înființarea mărcii, Barbie le-a ajutat pe fete să-și exploreze potențialul nelimitat prin diferite roluri și narațiuni.”
  • Anul acesta, „Barbie” a ales tema de povestire pentru celebrarea Zilei Internaționale a Femeii
  • Pe lista de anul acesta se află nume precun Helen Mirren, Viola Davis, Shania Twain și Kylie Minogue.

Regizoarea mexicană Lila Avilés, a cărei ascensiune fulgerătoare pe scena internațională cu doar două lungmetraje, ambele reprezentând Mexicul la premiile Oscar, se numără printre cele opt femei povestitoare alese de Mattel pentru a fi imortalizate cu păpuși Barbie făcute după asemănarea lor, scrie Variety.

Alături de Lila Avilés, vor fi câștigătoarele de premii Oscar Helen Mirren și Viola Davis, artista de muzică country-pop Shania Twain, Kylie Minogue, comedianta Enissa Amani, modelul japonez Nicole Fujita și influencerița indigenă Maira Gomez, care au fost selectate ca modele Barbie în onoarea Zilei Internaționale a Femeii. Păpușile lor vor fi unice și nu vor fi de vânzare.

Mattel a declarat: „De la înființarea mărcii, Barbie le-a ajutat pe fete să-și exploreze potențialul nelimitat prin diferite roluri și narațiuni – de la încurajarea expresiei de sine prin îmbrăcare până la interpretarea oricăreia dintre cele peste 250 de cariere ale ei. Cu Barbie alături, nenumărați copii și-au putut imagina propriile povești prin joacă, care le ajută să-și modeleze viitorul în viața reală.”

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Având în vedere box-officeul fenomenal și succesul critic al filmului Gretei Gerwig, nominalizat cu mai multe Oscaruri, „Barbie” a ales tema de povestire pentru acest an. Tema de anul trecut a fost STEM, care a acoperit femeile din domeniile Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică. În acel an, inginera Katya Echazarreta, prima femeie mexicană născută în spațiu, a fost printre puținele care au fost alese pentru o păpușă Barbie care să fie făcută după asemănarea ei.

Descriind selecția ei drept o „surpriză incredibilă, frumoasă și suprarealistă”, Avilés și-a exprimat încântarea. „Nu doar eu, ci și cariera mea sunt onorate”, a spus ea pentru Variety. Figurina o înfățișează cu o cameră pe umăr, un scenariu într-o mână și pisica ei iubită la picioare.

Cel mai recent film al ei, „Totem”, care a ajuns pe lista pentru categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” de la Oscar, a fost în peste 100 de festivaluri de film și va fi difuzat în cinematografe în peste 40 de țări. Este programat să apară pe Canalul Criterion și tocmai a devenit disponibil pe Netflix în America Latină.

„Oamenii mă întreabă dacă filmele mele sunt feministe. În măsura în care protagonistele mele sunt femei, ele sunt, într-un mod organic”, a spus ea. „‘The Chambermaid’, debutul meu în lungmetraj, a dat voce unei femei care este aparent invizibilă pentru mulți”, a remarcat ea. „‘Totem’ se adâncește în copilărie și în ideea că copilăria este destinul”, a adăugat ea, amintindu-și vremurile în care ea și fratele ei se jucau unul cu jucăriile celuilalt, inclusiv cu păpușile ei Barbie.

Partenerii noștri