• Ziua internațională a Tortului de Morcovi se sărbătorește pe 3 februarie.
  • Mulți istorici cred că prăjitura își are originea în Evul Mediu, când zahărul și alți îndulcitori erau rare.
  • Chef Alex Strugari: „Vrem blatul să fie să fie puțin umed, să nu îl uscăm de tot la cuptor”.

Și dacă tot e weekend hai să te îndulcim cu un desert iubit de toți, faimosul tort cu morcovi care se sărbătorește azi în întreaga lume.

Chef Alex Strugari: „Vrem blatul să fie să fie puțin umed, să nu îl uscăm de tot la cuptor din cauza asta. Cred că la 170 °, dacă lăsăm 30 de minute este perfect, iar la final, dacă îl împungem cu o scobitoare, se lipește chiar puțin puțin pe scobitoare. Blatul este OK, îl scoatem, îl lăsăm la răcit și după care putem să-l tăiem și să punem crema noi la restaurant facem o variantă vegană în care locuim crema de brânză cu ou smântână de cazul și untul cu unt de cocos.”

Citește și:

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri