• Conflictele globale au dus la un număr de refugiați de 114 milioane de persoane.
  • Temperatura medie a atins cote record de 1,46 grade Celsius.
  • Anul acesta, India a detronat China în numărul populației, 1,425 mld. de locuitori.
  • Obiectele lui Freddie Mercury au fost licitate pentru 46,5 milioane de euro.

2023 a fost un an lung, plin de evenimente și care ne va lăsa cu amintiri – bune sau rele. Așa că acum e timpul să tragem linie și să vedem ce a marcat acest an.

Cum a arătat anul 2023?

Anul 2023 fost un an plin de evenimente! Conflictele global – de la cele din Ucraina, Sudan, Republica Democrată Congo, criza umanitară din Afganistan dar și situația din Fâșia Gaza – au dus la un număr de refugiați de 114 milioane de persoane, fiind anunţat la sfârşitul lunii septembrie de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Temperatura medie la suprafaţa globului a atins cote record în primele 11 luni ale anului, și anume o medie cu 1,46 grade Celsius mai mare decât în perioada 1850 – 1900. Anul 2023 a fost cel mai cald an din istoria măsurată.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Tot în 2023, India a detronat China şi este cea mai populată ţară din lume. A ajuns la peste 1,425 miliarde de locuitori, potrivit ONU. Banca Centrală Europeană a majorat ratele sale cheie de zece ori la rând, ducând rata de referinţă la un maxim istoric de 4% în septembrie.

Meta a fost amendată cu suma record de 1,2 miliarde de euro de către autoritatea de reglementare irlandeză – asta pentru încălcarea normelor europene.

Obiectele lui Freddie Mercury au fost licitate pentru 46,5 milioane de euro, record pentru acest tip de colecție.

Câinele Bobi s-a stins din viață în octombrie. A trăit 31 de ani, fiind câinele cu cea mai longevivă viață înregistrată vreodată, ținând cont că rasa lui nu depășea 14 ani.

Citește și

Partenerii noștri