- Restaurantele şi terasele s-ar putea deschide în al doilea val de relaxare a restricţiilor provocate de epidemia de Covid-19
- Sunt câteva condiții în care ai putea merge la masă sau la o cafea în restaurantul în care obișnuiai să te relaxezi înainte de epidemie
- Autorităţile trebuie să fie atente la regulile care vor trebui respectate după deschiderea restaurantelor, spune un medic
Ca toți ceilalți, probabil ești nerăbdător să ieși și să iei masa la restaurant. Se pare că după primul val de ridicare a restricțiilor, din 15 mai, va mai exista un al doilea, care îți va putea reda libertatea de a te bucura de o seară de vară la terasă.
Advertisment
„Se vor deschide destul de repede. Dacă în 15 mai vor fi primele măsuri, clar că al doilea val va înseamna aceste restaurante şi terase, dar cu anumite măsuri. Se merge pe ideea că robinetul se deschide treptat. Iar la restaurante lucrurile trebuie gândite bine“, a spus medicul Adrian Marinescu în emisiunea Marius Tucă Show.
Iată câteva lucruri la care medicul spune că autorităţile trebuie să fie atente atunci când impun regulile care vor trebui respectate după deschiderea restaurantelor: „Masca nu o poţi folosi, pentru că nu poţi mânca. Clienţii ar trebui să stea cuminţi la mese, nu bufet suedez, şi ar trebui să fie un număr rezonabil. Era o discuţie că ar trebui să fie maxim opt persoane, poate chiar mai puţine. Să fie o distanţă între mese“.
Recomandări
Într-o situație favorabilă, „dacă lucrurile se respect și nu apar derapaje din 15 mai, se vor deschide destul de repede restaurantele şi este util să se întâmple lucrurile acestea şi din punct de vedere economic“.
Sursă foto: Profimedia
Partenerii noștri