• Greva scenariștilor de la Hollywood împlinește azi 100 de zile și nu este gata să se stingă.
  • Prima rundă de negocieri a decurs prost, spun surse informate care doresc să și păstreze anonimatul.
  • Sindicatul actorilor s-a alăturat și el grevei care pune în pericol producțiile aflate pe rol, dar și cele care ar fi urmat să înceapă.

Greva scenariștilor de la Hollywood împlinește azi 100 de zile și nu este gata să se stingă. Conflictul s-a adâncit recent, când sindicatul actorilor s-a alăturat și el grevei care pune în pericol producțiile aflate pe rol, dar și cele care ar fi urmat să înceapă.

Se pare că vara fierbinte de la Hollywood se va întinde până în toamnă, perturbând noul sezon de televiziune, și creând mai multe consecințe economice pentru Los Angeles și industria sa de video. Reprezentanții WGA și studiourile rămân în divergență în privința problemelor care sunt esențiale pentru scriitori. Există, de asemenea, o lipsă palpabilă de încredere între părți, reflectată de retorica aprinsă în declarațiile sindicale, postările pe rețelele de socializare și pe liniile de pichet.


Vinerea trecută, la invitația companiilor, cele doua parți s-au întâlnit pentru a vedea dacă există o deschidere pentru reluarea discuțiilor care sunt blocate de la 1 mai. Dar întâlnirea a decurs prost, potrivit unor surse informate care doresc să și păstreze anonimatul. Tensiunile dintre părți au reapărut marți, când WGA a publicat o declarație a membrilor comitetului de negocieri, care au învinuit studiourile pentru blocajul discuțiilor.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Costul soluționării grevelor scenariștilor și actorilor este mult mai mic decât prejudiciul pe care l-a provocat încăpățânarea lor”, au spus negociatorii în declarația lor. „În cele din urmă, studiourile nu au de ales decât să facă o afacere corectă. Până atunci, rămânem hotărâți și uniți.”

Greva, care durează de trei luni, a provocat deja pagube uriașe pentru economia din Los Angeles, estimate de economiști la peste 3 miliarde de dolari. Dar, spun ei, adevăratul cost va depinde în mare măsură de durata grevei.

Citește și

Partenerii noștri