• Sofia Tepla din Ucraina a obținut recordul Guinness World Record pentru cele mai multe flotări prin contorsionare în 30 de secunde.
  • Sofia Tepla a realizat 21 de flotări contorsionate la vârsta de 12 ani, atunci a câștigat primul său premiul Guiness World Record.
  • Cartea „Guinness World Records 2024” va fi lansată în septembrie, iar capitolul „Tinerilor cu vârste sub 16 ani” va fi inclus.

O adolescentă din Ucraina a obținut recordul Guinness World Record pentru cele mai multe flotări prin contorsionare în 30 de secunde, la vârsta de 13 ani, în ciuda războiului în curs și a „bombardamentelor constante”, scrie indy100.

Sofia Tepla a realizat 21 de flotări contorsionate pe 11 martie, în Ucraina, la vârsta de doar 12 ani.

Copila, acum în vârstă de 13 ani, a obținut, un loc în capitolul „tinerilor” din viitoarea carte GWR 2024 pentru o altă cascadorie impresionantă de contorsionism.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Pe 10 februarie 2022, Sofia a înregistrat cel mai rapid timp, de doar 10,49 secunde, pentru a parcurge 20 m într-o rotire de contorsionare, în timp ce se afla pe platoul de filmare al emisiunii „Lo Show Dei Record”, care a implicat o manevră de îndoire a spatelui.

Sofia a declarat că a vrut să abordeze o altă categorie din GWR pentru a-i inspira pe alții să nu-și piardă motivația, chiar dacă se confruntă cu „evenimente teribile”.

Sursă: Evening Standard

Impactul războiului din Ucraina

„Odată cu începerea războiului în țara noastră, mi-am pierdut motivația de a mă antrena cu atâta sârguință. Am simțit demoralizare”, a declarat Sofia, care locuiește într-un oraș mic din Ucraina.

Sofia aspiră să devină o artistă de circ faimoasă și să continue să doboare recorduri, dragostea ei pentru contorsionism pornind de la vârsta de patru ani de când a văzut niște videoclipuri pe YouTube.

Dorind să se asigure că speranțele fiicei sale se vor împlini, mama sa a înființat o școală de circ când Sofia avea șapte ani, unde invita antrenori din alte orașe pentru a-și împărtăși expertiza și chiar s-a pregătit ea însăși ca antrenor.

Citește și:

Partenerii noștri