• Papa Francisc a petrecut o prima zi de odihnă după operația abdominală, iar recuperarea sa postoperatorie a decurs conform așteptărilor.
  • Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, ține o dietă lichidă și a fost suficient de bine pentru a primi împărtășania și a da un telefon.
  • Papa Francisc a fost supus miercuri unei operații de trei ore care s-a derulat fără complicații într-un spital din Roma pentru a repara o hernie.

Papa Francisc a petrecut o prima zi de odihnă după operația abdominală, iar recuperarea sa postoperatorie a decurs conform așteptărilor, cu analizele de sânge și nivelurile respiratorii stabile, a anunțat joi seară Vaticanul, scrie Reuters.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, ține o dietă lichidă și a fost suficient de bine pentru a primi împărtășania și a da un telefon, se arată în comunicat, al doilea buletin medical al zilei.

Papa Francisc a fost supus miercuri unei operații de trei ore care s-a derulat fără complicații într-un spital din Roma pentru a repara o hernie, despre care medicii au spus că a avut un succes suficient încât să nu-i afecteze activitatea și deplasările externe în viitor.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Buletinul medical de dimineață spunea că Francisc se afla într-o stare generală bună, este alert și respiră spontan, iar rezultatele testelor de rutină erau bune.

El a telefonat mamei unui băiat pe care îl botezase în secția de copii a spitalului, în urmă cu un an, pentru a-i mulțumi pentru urările de însănătoșire pe care i l-a trimis familia, a spus Vaticanul.

Doctorul Sergio Alfieri, chirurgul care a condus echipa care l-a operat pe Papă la spitalul Gemelli din Roma, a declarat miercuri că Francisc a reacționat bine la anestezia generală și că se aștepta să fie spitalizat între cinci și șapte zile.

Medicul a avertizat însă că, deşi puternic, Papa este în vârstă şi a avut recent o bronşită, aşa că vor fi luate lua toate măsurile de precauţie necesare în ceea ce priveşte momentul externării.

Vaticanul a declarat că toate audiențele private și generale ale Papei au fost anulate până pe 18 iunie, ca măsură de precauție. În timpul în care a fost internat în 2021 la același spital din Roma, Francisc a rostit tradiționala rugăciune de duminică de pe un balcon de la etajul 10 unde se află salonul dedicat papilor.

Citește și

Fenomenul meteorologic El Niño, de încălzire a planetei, a revenit în forță

Johnny Depp cântă în această seară cu trupa Hollywood Vampires la Romexpo

Cercetătorii prezintă o nouă metodă de transplant de inimă care ar putea salva milioane de vieți

Partenerii noștri