• Un bucătar nigerian a devenit o adevărată celebritate națională după ce a gătit non-stop timp de peste 90 de ore în încercarea de a doborî recordul mondial.
  • Recordul actual este de 87 de ore și 45 de minute, stabilit în 2019 la Rewa, în centrul Indiei, de către bucătarul indian Lata Tondon.
  • Guinness World Records spune că analizează dovezile înainte de a spune dacă ea a doborât recordul.

Un bucătar nigerian a devenit o adevărată celebritate națională după ce a gătit non-stop timp de peste 90 de ore în încercarea de a doborî recordul mondial. Hilda Baci a gătit peste 100 de feluri de mâncare diferite de când și-a pornit aragazul joi, la ora 15:00. Politicieni și celebrități au încurajat-o, la fel și mulțimea gălăgioasă care o privea cum gătește, scrie BBC.

Recordul actual este de 87 de ore și 45 de minute, stabilit în 2019 la Rewa, în centrul Indiei, de către bucătarul indian Lata Tondon. Guinness World Records spune că analizează dovezile înainte de a spune dacă ea a doborât recordul. Deși niciun oficial al organizației nu se află la locul de desfășurare din zona luxoasă Lekki din Lagos, au fost instalate camere de supraveghere CCTV pentru a monitoriza evenimentul.

Baci, în vârstă de 27 de ani, a plănuit inițial să gătească timp de 96 de ore – până luni la ora 15:00. Dar mulțimea care a campat în fața locului de desfășurare a convins-o să continue până când a atins pragul de 100 de ore.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Ea a gătit în principal mâncăruri nigeriene, cum ar fi orezul jollof, precum și diferite tipuri de orez și paste, și a făcut și akara – o mâncare populară de stradă făcută din piure de fasole prăjită. Mâncarea a fost împărțită oaspeților.

Are dreptul la un singur asistent pe rând și poate lua o pauză de cinci minute la fiecare oră sau echivalentul a mai multe ore.

„Această încercare este o dovadă a forței de care pot da dovadă tinerii cu platforma și sprijinul potrivit”, a declarat bucătăreasa pentru BBC News Pidgin înainte de a începe sesiunea maraton de gătit.

Cum s-au desfășurat orele de gătit

Baci prezintă semne vizibile ale efortului fizic și primește comprese reci aplicate pe cap și masaje la picioare în timpul pauzelor. De asemenea, un asistent medical îi verifică semnele vitale. Încercarea ei a captivat țara, politicieni și celebrități oprindu-se să o încurajeze.

Guvernatorul statului Lagos, Babajide Sanwo-Olu, a fost prezent duminică la locul de desfășurare a concursului, iar ea a primit, de asemenea, un telefon de la vicepreședintele Nigeriei, Yemi Osinbajo.

„Suntem mândri că Hilda s-a angajat în această călătorie în statul nostru. Voi continua să urmăresc actualizările și aștept cu nerăbdare declarația finală”, a declarat Sanwo-Olu.

Baci nu este străină de căldura evenimentelor competitive din bucătărie. În 2021, ea a învins alți concurenți la ediția inaugurală a „Jollof Faceoff”, inclusiv o rivală din Ghana în finală, pentru a obține coroana pentru cea mai bună versiune a celebrului preparat din orez picant din Africa de Vest, foarte disputat.

Ea a declarat că pasiunea sa pentru gătit a fost inspirată de tehnicile culinare ale mamei sale și că rețetele sale sunt făcute în casă

Citește și

Partenerii noștri