• Prințesa Charlotte a fost varianta în miniatură a lui Kate Middleton la încoronarea Regelui Charles al III-lea.
  • Prințesa Charlotte și Kate au purtat câte o tiară delicată din flori argintii și cristale, creată de Jess Collet și Alexander McQueen.
  • Bijuteriile sunt inspirate de motivul prezent pe tot parcursul încoronării lui Charles, care face referire la figura legendară a Omului Verde din folclorul britanic.

La ceremonia de încoronare a bunicului ei, Regele Charles al III-lea, Prințesa Charlotte a purtat o tiară delicată din flori de argint și cristale, creată de Jess Collet și Alexander McQueen. Evenimentul a avut loc la Westminster Abbey fiind un moment istoric, scrie Vogue.

Coronița pe care a purtat-o a fost aleasă pentru a se potrivi cu cea pe care a purtat-o mama ei, Kate Middleton, care a optat și ea pentru o diademă de la același designer, în loc să poarte o tiară clasică.

Prințesa Charlotte, varianta în miniatură a lui Kate Middleton, la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Nepoata regelui, în vârstă de opt ani, a purtat și ea o rochie albă identică cu cea a mamei sale. Rochia, creată de designerul McQueen, a fost accesorizată cu broderii delicate în formă de flori precum trandafiri, ciulini, narcise și trifoi, cele patru flori care simbolizează Regatul Unit.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Dar semnificația momentului depășește cu mult o simplă coordonare a ținutei.

Coroana este inspirată de motivul prezent pe tot parcursul încoronării lui Charles, care face referire la figura legendară a Omului Verde din folclorul britanic. Această figură simbolizează renașterea și sosirea primăverii.

Mai mult, Regele Charles al III-lea a fost pasionat de-a lungul vieții de natură, grădinărit și conservarea mediului.

Faptul că nepoata sa, precum și nora sa, au purtat un astfel de motiv botanic este un mod unic și vizual de a aduce un omagiu pasiunii – și cauzelor – noului lor monarh.

Alegerea Prințesei de Wales a stârnit multe dezbateri, deoarece unii considerau că o bijuterie mai opulentă ar fi fost neadecvată în contextul dificil al crizei economice din Marea Britanie.

Alții au considerat că ar fi mai potrivit să poarte o bijuterie din ,,arhivă” , cu o istorie bogată și complexă. În schimb, Kate a optat pentru ceva complet diferit, care a reflectat personalitatea ei și a marcat o nouă eră pentru monarhie.

Nu este prima dată când Charlotte a adus un emoționant omagiu familial prin intermediul bijuteriilor sale. La înmormântarea bunicii sale, a purtat o mică broșă cu potcoavă – o aluzie la dragostea pentru cai pe care regina Elisabeta a avut-o toată viața.

Citește și

Cum a încălcat Kate Middleton tradiția regală la încoronarea Regelui Charles al III-lea

FOTO. Ținuta purtată de regina Camilla la încoronare. Istoria bijuteriilor regale

FOTO. Ce ținute au ales primele doamne la încronarea Regelui Charles al III-lea

Partenerii noștri