Antropologul Cătălin Constantin, Mădălina Bucur, Felix Damian sunt în juriul de astăzi

  • 1 mai, Ziua Muncii, ar putea fi una de doliu în Japonia – 400 de japonezi mor anual din cauza extenuării. Nici românii nu sunt prea fericiți la job – angajații români se plâng de burnout, chiar dacă programul de lucru normal este de 8 ore pe zi și nu poate depăși oficial 48 de ore pe săptămână. Mulți sunt dispuși să renunțe la job chiar dacă nu au alte oferte.
  • Apropo de muncă, acum e mai ușor să te dai lovit – concediul medical vine cu o simplă cerere online și o declarație pe propria răspundere. Ca să mai elibereze din sarcinile personalului din sănatate. Se întamplă în Portugalia, dar asta le-ar putea da idei și românilor.
  • Și…legea tăcerii… între vecini. Oamenii locuiesc în aceleași clădiri, dar nu își vorbesc cu lunile. Până și de zgomotele făcute de bormașini se plâng online.
  • Aproape trei sferturi dintre români nu sunt mulțumiți de direcția în care se îndreaptă România, o spune ultimul sondaj CURS. Dacă mâine ar fi alegeri, PSD ar scoate 29 % din voturi, iar PNL ar împărți locurile 2 si 3 cu câte 17 la sută din voturi.
  • Fiți pe pace, Papa tace, dar face. E vorba de un plan de pace… Avem o strategie – să terminăm odată cu războiul dintre ruși și ucraineni, dar încă ținem totul secret. La momentul potrivit vom face public planul nostru, spune Papa Francisc.
  • Și nici de 1 mai parizienii nu uită cât de tare i-a scos din sarite Macron cu cei doi ani adăugați la vârsta de pensionare. Au iețit iar în stradă și le-au dat de lucru polițiștilor, care au intervenit cu gaze lacrimogene.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri