„Îmi place ca frumusețea să fie uneori un pic provocatoare, nu tipică. Singura regulă e să arate bine”, declara Francois Nars – și în această notă, te încurajez să privești petrecerea de Anul Nou ca pe o ocazie de-a te lăsa remarcată ca într-un performance glam – dramatic și intens. Pentru că însăși istoria glitter-ului are la bază, pe de-o parte, o istorie a spectacolelor drag din anii ’30 până în anii ’60, și pe de altă parte, o iconografie construită în jurul performance-urilor muzicale ale unor staruri precum David Bowie, care împrumutau glitter-ul așa cum era el știut în viața de noapte queer a anilor ’70 și transformându-l treptat într-un element must-have al rock-ului glam. Tot așa, pentru mulți, glitter-ul – în accepțiunea lui queer – înseamnă protest, luptă, revendicare și acceptarea diferențelor.

Tușele dramatice ale sclipiciului aplicat pe pleoape îți vor intensifica trăsăturile și-ți vor lăsa personalitate să iasă în evidență – copilul rebel și nonconformist cu care poate îți e dor să te reîntâlnești. Deși glitter-ul e calificat – poate pe nedrept – ca juvenil sau pur adolescentin, el invită la multe feluri de-a fi purtat.
Să porți sclipici nu înseamnă nici imaturitate și nici „prea mult”, ci e important de reținut că poți obține un machiaj sofisticat dacă îl folosești echilibrat. De pildă, în loc de aplicarea lui pe întreaga pleoapă, poți opta pentru un eyeliner colorat cu aspect lucios, iar dacă aplicarea sa e corectă, poți obține un look chic și modern, care va sclipi cu aceeași intensitate ca tine. În aceeași notă, ține minte că atunci când ochii vorbesc, buzele ar trebui să asculte. Așadar, glitter-ul aplicat pe ploape poate fi punctul central de interes al privitorului, zona de culoare de care ai nevoie pentru un machiaj complet – optând însă pentru o nuanță mai puțin evidențiată a buzelor. Sau – reversul medaliei – dacă îți dorești ceva mai îndrăzneț, aplică glitter direct pe buze sau optează pentru un luciu mai intens.

Cert e că oricât ți-ai propune să temperezi ferocitatea glitter-ului, prin însăși natura sa, el e o formă dramatică, directă, provocatoare – instrumentul cu care vei răpi privirile tuturor.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri