Trandafirul a fost întotdeauna asociat în istorie cu frumusețea și dragostea.  Dovezile fosile găsite în America , arată existența lor cu peste 35 de milioane de ani în urmă. Cultivarea trandafirilor a început în China, în urmă cu 5000 de ani.

Culturile de aici au ajuns să formeze baza majorității trandafirilor pe care îi vedem astăzi. Asociat cu Afrodita, zeița iubirii, trandafirul simbolizează pasiunea, dorința și sexualitatea în multe culturi.  Cleopatrei îi plăcea să împrăștie în camerele ei trandafirii atunci când era cu Marc Anthony, astfel încât de fiecare dată când mirosea un trandafir să se gândească la ea.  Grecii, perșii și romanii foloseau mai multe  feluri de trandafiri ca medicamente.

Numele botanic rosaceae canina reflectă utilizarea trandafirului de către romani la tratarea mușcăturilor de câini. In anul 77 Î.E.N. Pliniu a înregistrat treizeci și două de utilizări medicinale diferite ale trandafirului. Nobilimea construia grădini publice mari de trandafiri ca simboluri ale bogăției lor. Trandafirul era atât de important pentru romani încât plasarea unuia sălbatic lângă ușa unei camere însemna că discuția trebuia păstrată confidențial.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Chinezii foloseau florile ca stimulent energetic și tonic al sângelui pentru a ameliora energiile hepatice stagnante. În secolul al XV-lea, un trandafir alb și un trandafir roșu au fost simbolurile „Războiul Trandafirilor”, în timp ce Casa Lancaster și Casa York luptau pentru controlul Angliei. 

În secolul al XVII-lea, trandafirii erau o marfă atât de valoroasă, încât trandafirii și apa de trandafiri erau considerate drept mijloc legal de schimbare cu alte bunuri sau plăți. 

Astăzi trandafirii sunt utilizați în alimente, medicamente, cosmetice, ritualuri și parfumerie devenind un simbol al frumuseții în întreaga lume. Trandafirul ajută la reglarea ciclului menstrual. Bogat în nutrienți are efect diuretic, antiinflamator și antibacterian. Mai mult, ajută la tratamentul depresiei. Pe plan fizic trandafirul are efecte remarcabile asupra pielii, mai ales daă folosești apa de trandafiri, dar ajută și la echilibrarea hormonală.

Emotional și energetic, uleiul de trandafir îți va face cunoștință cu tine și îți va arăta cum să te iubești și să te apreciezi. Iar un ceai parfumat din petale de trandafirii îți va înălța spiritul și te revigora cu o energie hrănitoare.

Bucură-te de dragostea și căldura trandafirului.          
             

Partenerii noștri