• România reinventează dezbaterile poltice. Prim-ministrul Ciucă si cei doi sefi de Parlament, Cîțu și Ciolacu, s-au dus cu discursuri diferite la ucraineni – să le zică dacă îi ajutăm cu arme sau nu. Poate fi și un avantaj – Putin nu mai știe cât de contra lui suntem.
  • Războiul din Ucraina și provocările din Transnistria îi fac pe Moldovenii de peste Prut să vorbească, din nou, despre Unirea cu România. „Singura condiție: să își dorească cetățenii acest lucru” – spune Maia Sandu, președinta Moldovei. Înaintea războiului doar 34% erau pentru unire.
  • Este oficial: banii n-aduc fericirea. Pandemia și războiul au schimbat percepția românilor pentru fericire – „Noi să fim sănătoși!” a devenit slogan național – ne știe toată Europa.
  • Trece timpul, trec și românii granița. Peste un milion de locuitori a pierdut România în ultimii 30 de ani – arată datele INS. Și poluarea ne omoară – motiv pentru care încă 16 orașe de la noi permit să ieși la pensie cu doi ani mai devreme decât limita clasică.
  • Lasa-mă papa la mama-mare! După înviere, Papa a mai ținut un discurs epocal: vă rog nu vă mai certati soacrele. E ușor de zis când nu ai.
  • De ziua super-eroilor, copiii sunt vrăjiți de un un inginer canadian – el s-a apucat să facă replici după costumele și armele personajelor din filme, jocuri și benzi desenate.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri