• La experimentul germanilor au participat aproximativ 1.500 de persoane
  • Cu 48 de ore înainte de eveniment, voluntarii au fost testați negativ pentru infecția cu COVID-19
  • Participanții au purtat măști și au fost echipați cu un dispozitiv de urmărire a contactelor

Sâmbătă, cercetătorii germani au organizat un concert pop pentru a studia cum se răspândește noul coronavirus. Aceștia au folosit mașini de ceață, dezinfectant fluorescent și dispozitive de urmărire a contactelor. La experimentul condus de Spitalul Universitar din Halle, au participat aproximativ 1.500 de voluntari care au fost testați negativ pentru infecția cu COVID-19, scrie NBC News.

Oamenii de știință au echipat fiecare voluntar cu o mască de protecție și un dispotiv de urmărire a contactelor. Prin urmare, senzorii montați pe tavanul sălii au putut colecta date despre mișcările fiecărui participant.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

De asemenea, oamenii s-au dat pe mâini cu dezinfectant fluorescent pentru a vedea suprafețele cele mai des atinse. Pe lângă asta, cercetătorii germani au urmărit și mișcarea aerosolilor expiraţi de spectatori.

 În total, vor fi organizate trei concerte, susținute de un cântăreț pop foarte îndrăgit în Germania, Tim Bendzko.

Cele trei scenarii puse la cale

Voluntarii vor participa la trei concerte: unul fără distanțare socială, unul cu o intrare graduală și cu un accent mai mare pus pe măsurile de igienă și o versiune finală în care participanții vor sta suficient de departe unii de ceilalți pentru a respecta distanțarea socială.

Scopul experimentului

Germanii vor să afle dacă este posibilă organizarea de evenimente în interioriul clădirilor la care să participe un public numeros fără a răspândi coronavirusul.

Rezultatele experimentului vor fi gata în 4-6 săptămâni.

Sursa foto: Profimedia
Evenimentul a avut loc într-un stadion închis și face parte dintr-un proiect numit Restart-19.

Partenerii noștri