• Cel mai longeviv monarh britanic, Regina Elisabeta a II-a, sărbătorește astăzi 96 de ani.
  • Majestatea Sa a urcat pe tron într-un moment istoric, în care Marea Britanie, chiar dacă ieșea victorioasă din război, îşi pierduse statutul de primă mare putere a lumii în detrimentul Statelor Unite şi al Uniunii Sovietice.
  • Elisabeta ştia că s-a născut pentru a fi regină, însă niciodată în copilăria ei nu a crezut că va ocupa tronul aproape întreaga viaţă.

Cel mai longeviv monarh britanic, Regina Elisabeta a II-a, sărbătorește astăzi 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a petrecut 70 de ani pe tronul britanic fiind îndrăgită și urmărită îndeaproape de milioane de oameni.

Majestatea Sa a urcat pe tron într-un moment istoric, în care Marea Britanie, chiar dacă ieșea victorioasă din război, îşi pierduse statutul de primă mare putere a lumii în detrimentul Statelor Unite şi al Uniunii Sovietice.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„În cele din urmă, totul va fi bine; căci Dumnezeu va avea grijă de noi şi ne va da victoria şi pacea“ – acestea au fost primele cuvinte pe care Elisabeta le-a rostit către poporul britanic, la numai 14 ani.

Elisabeta ştia că s-a născut pentru a fi regină, însă niciodată în copilăria ei nu a crezut că va ocupa tronul aproape întreaga viaţă. Cuvântul ei a fost decisiv în cadrul evenimentelor politice şi sociale, dar şi în familia sa – continuarea unei dinastii pare mai grea decât conducerea unei ţări. Fragilă, dar aprigă în acelaşi timp, Elisabeta a II-a poartă, la cei 96 de ani, de şapte decenii, Coroana Marii Britanii, unul dintre cele mai mari imperii care au existat vreodată.

Partenerii noștri