• Silviu Mihailovici, un român stabilit în Canada, a plecat în Argentina pentru a filma o emisiune de călătorii.
  • Din cauza pandemiei, Silviu a rămas blocat în Buenos Aires timp de patru luni.
  • După ce s-au ridicat restricţiile, Silviu a încercat să revină în România, dar întoarcerea a fost plină de peripeţii.

Un român, stabilit în Canada, a trecut printr-un adevărat calvar. A trecut prin şapte aeroporturi şi a zburat de trei ori peste ocean pentru a se putea întoarce în România. Așadar, dacă cumva, îți dorești o vacanță în această perioadă, ar fi bine să te gândești de două ori.

Cum a început totul? Silviu a plecat la Buenos Aires să filmeze o emisiune de călătorii. După o săptămână Argentina şi-a închis graniţele din cauza pandemiei. Hotelurile şi site-urile de rezervări s-au închis, aşa că a avut noroc că proprietarul apartamentului închiriat pe Airbnb l-a lăsat să stea acolo pe perioadă nedeterminată.

După patru luni, s-a bucurat că poate reveni în România. A prins un loc în avionul care mergea de la Buenos Aires la Miami. Şi-a cumpărat şi bilet Miami-Bucureşti. Şi de aici începe distracția.  Zborul din Buenos Aires în Miami a fost amânat cu o zi, aşa că a pierdut zborul de legătură cu România. Şi-a cumpărat un alt bilet Miami-România cu escală la Zurich. Ajuns la Zurich, Silviu nu a mai fost lăsat să zboare spre România pentru că persoanele venite de pe teritoriul Statelor Unite nu mai aveau voie să între în UE din cauza pandemiei. Aşa că Silviu a fost trimis înapoi la New York. A avut noroc că are şi cetăţenie canadiană aşa că a luat un zbor către Toronto, iar de acolo un nou zbor către România.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Tot drumul a durat deci o săptămâna, în care Silviu a vizitat şapte aeroporturi, a trecut de trei ori oceanul şi a cheltuit 3.500 de dolari.

„În Argentina a fost că un fel de închisoare pentru că acolo carantină este obligatorie şi în acest moment şi de pe 19 martie toată lumea a trebuit să stea în case. Am stă într-un apartament foarte foarte mic, într-o garsonieră foarte mică în care nu aveam loc să fac sport, nu aveam loc să mă mişc, eventual făceam nişte genoflexiuni şi cam atât” spune Sivliu.

Partenerii noștri