• Vaticanul a publicat joi prima dezvăluire detaliată a fondului papal.
  • Fondul „Peter’s Pence” este alcătuit din venituri provenite dintr-o colectă organizată în diecezele romano-catolice din întreaga lume o dată pe an.
  • Conform „Declarației anuale” pentru anul 2021, contribuțiile s-au ridicat la 46,9 milioane de euro.

Vaticanul, într-o încercare aparentă de a spori încrederea credincioșilor în modul în care sunt folosite contribuțiile lor caritabile către papă, a publicat joi prima dezvăluire detaliată a fondului său principal, scrie Reuters.

Fondul „Peter’s Pence”, al cărui scop este de a-l ajuta pe papă să administreze Biserica, este alcătuit din venituri provenite dintr-o colectă organizată în diecezele romano-catolice din întreaga lume o dată pe an, din contribuții individuale și din moșteniri și testamente.

Conform „Declarației anuale” pentru anul 2021, contribuțiile s-au ridicat la 46,9 milioane de euro. Comparativ cu cifrele publicate anterior, acestea au scăzut cu peste 15% față de 2020, care a scăzut cu 18% față de 2019. Aceasta a urmat unei reduceri de 23% între 2015 și 2019.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Ministrul economiei de la Vatican, părintele Antonio Guerrero, a declarat că scăderea din 2020-2021 s-a datorat, cel puțin în parte, pandemiei COVID-19, când multe biserici au fost închise.

Atunci când Vaticanul a publicat unele dintre cele mai detaliate cifre generale ale sale de până acum în 2020, Guerrero a declarat că finanțele Vaticanului trebuie să fie o „casă de sticlă”, adăugând că credincioșii au „dreptul să știe cum folosim resursele”.

Partenerii noștri