• Sute de mierle cu cap galben au fost filmate în timp ce cădeau din cer.
  • Experții au încercat să elucideze cauza prăbușirii păsărilor.
  • Există mai multe teorii cu privire la acest fenomen.

Cerul din Mexic pare o scenă desprinsă din filmul lui Hitchcock. Sute de mierle cu cap galben au fost filmate în timp ce cădeau din cer. Unele dintre ele au murit, în circumstanțe misterioase, în orașul Cuauhtémoc din nordul Mexicului. Imaginile filmate de o cameră de supraveghere arată un stol de păsări migratoare care coboară pe case ca un nor de fum negru. Majoritatea păsărilor reușesc să zboare, dar imaginile ulterioare arată păsările care s-au prăbușit, împrăștiate pe străzile orașului.

Posibilele cauze

Potrivit ziarului local El Heraldo de Chihuahua, un medic veterinar a pus inițial incidentul pe seama nivelului ridicat de poluare, cauzat de utilizarea aparatelor de încălzire cu lemne, a produselor agrochimice și a vremii reci din zonă.

O teorie a conspirației a sugerat că electrocutarea de la liniile electrice din apropiere ar putea fi în spatele fenomenului. S-a speculat chiar că instalarea tehnologiei 5G ar putea fi de vină.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Ce spun experții

Cu toate teoriile invocate, experții susțin acum că, cel mai probabil, amenințările unei păsări de pradă au fost cele care au făcut ca stolul de mierle să se prăbușească spre moarte.

Păsările galbene și negre au petrecut iarna în Mexic, după ce au migrat din Canada. Adulții speciei sunt vânați de către uliul de nord, un prădător obișnuit în Mexic în timpul lunilor reci de iarnă.

La fel ca și sturzii, aceste păsări sunt adesea văzute călătorind în stoluri mari, ceea ce face ca astfel de incidente să fie mai probabile în timpul migrației lor anuale.

Partenerii noștri