• O parte a unei rachete este așteptată să se ciocnească de Lună pe 4 martie.
  • Aceasta nu a fost construită de compania lui Elon Musk, ci de Beijing.
  • Anunțul a fost făcut de astronomul Bill Gray, care a identificat viitorul impact.

O parte a unei rachete este așteptată să se ciocnească de partea îndepărtată a Lunii pe 4 martie. Aceasta nu a fost construită de compania lui Elon Musk, ci de Beijing, spun acum experții. Anunțul a fost făcut de astronomul Bill Gray, care a identificat primul viitorul impact și care și-a recunoscut greșeala la sfârșitul săptămânii trecute.

Luna trecută, Bill Gray, dezvoltatorul Project Pluto, software astronomic folosit pentru a calcula orbitele asteroizilor și cometelor, a anunțat că etajul superior al unei rachete Falcon 9 a SpaceX se afla pe o traiectorie care se va intersecta cu traiectoria Lunii. Racheta fususe lansată la 11 februarie 2015.

Astronomii cred că bucata de rachetă care se va prăbuși pe Lună provine de la o rachetă chineză Long March 3C, care a fost lansată în octombrie 2014.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Se așteaptă ca segmentul rachetei să atingă Luna la ora 7:26 A.M. pe data de 4 martie. Cu toate acestea, impactul va avea loc pe partea îndepărtată a Lunii și nu va fi vizibil de pe Pământ. Probabil că racheta se va dezintegra în momentul impactului și va crea un crater cu un diametru de aproximativ 10-20 de metri.

Necesitatea unei monitorizări oficiale a gunoiului spațial

„Această (greșeală sinceră) nu face decât să sublinieze problema lipsei de urmărire adecvată a acestor obiecte spațiale de mare adâncime”, a scris pe Twitter astronomul Jonathan McDowell, care pledează pentru o mai mare reglementare a deșeurilor spațiale.

„Obiectul avea aproximativ luminozitatea la care ne-am fi așteptat, apăruse la momentul așteptat și se deplasa pe o orbită rezonabilă”, adaugă acesta în postare.

Partenerii noștri