La câteva luni după asasinarea președintelui Kennedy, un alt eveniment avea loc în Dallas, Texas: nașterea lui Melinda Ann French, pe care tu o cunoști după numele de căsătorie: Melinda Gates.

Ca fiică a unui inginer aerospațial, s-a obișnuit de mică să țintească foarte sus și să iubească tehnologia. A absolvit prima și liceul, și Universitatea. A continuat cu un master în informatică și economie, apoi cu un MBA la Duke University. După cum vezi, e o fată silitoare.

În studenție dădea meditații la matematică iar după absolvire a devenit marketing manager la Microsoft. A lucrat ani de-a rândul la dezvoltarea unor produse celebre, precum Encarta, Word sau Cinemania. În anii 90, a devenit General Manager pe produsele de informație, poziție pe care a abandonat-o în 1996, ca multe femei de carieră, pentru a fonda o familie.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Melinda e la fel ca noi toți: și-a întâlnit alesul la locul de muncă. Un bărbat-adolescent încurcat, tocilar și ambițios: Bill Gates. Au împreună trei copii, care vor moșteni doar o fracțiune din averea părintească. Bill și Melinda știu că viața e o mașină cu două pedale: munca pentru accelerație și răsfățul pentru frână. Banii lor au mers în Bill & Melinda Gates Foundation, care a donat zeci de miliarde de dolari, în principal pentru educație. Eforturile lor le-au adus coperta revistei Time, doctorate prestigioase, Legiunea de Onoare franceză și Presidential Medal of Freedom.

În urma revelațiilor din scandalul Jeffrey Epstein, Melinda a pus anul acesta capăt celor 27 ani de căsnicie. A divorțat, fără să ceară pensie alimentară. Totuși, Bill i-a oferit două miliarde în acțiuni. Aș vrea să reții doar un singur lucru: că oricât ai fi de bogat, o femeie adevărată te va părăsi fără nici o ezitare, atunci când o dezamăgești.

Partenerii noștri