E fabulos să vezi cum liderii lumii se transformă în stridii. Scot perlă după perlă, toate parcă rupte din “Arta de a pierde războiul”. O carte care se scrie chiar acum. Acum, când singurele persoane care le mai țin piept talibanilor sunt femeile care protestează pe străzile din Kabul.

De departe, cea mai amuzantă perlă a fost cea a lui Biden care i-a avertizat pe talibani: “Vom riposta dacă operațiunea de evacuare ne va fi îngreunată!”

Practic, Biden Turtit zice: “Lăsați-ne să fugim, că altfel vă batem!”

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

E ca și cum l-ai amenința pe unul: “Bine, fraiere ce sunt! Lasă că îmi iau eu bătaie dacă te mai iei de mine!”

Președintele Afganistanului, care s-a tirat cu elicopterul plin cu bani, s-a și justificat. Cică “Am vrut să evit vărsarea de sânge.”

A uitat să specifice c-a evitat NU o vărsare de sânge, ci PROPRIA lui vărsare de sânge. Că dacă intrau ăia peste el, mi-l umpleau de supozitoare ca la Matei Balș.

Nea Ghani ăsta știe cel mai bine că talibanii sunt, de mici, la modul: “Tanti Hassan, îl lasati pe Abdul cu kalashu’ p-afara? Vă rooog! Am prins doi trădători!”

Mi-a plăcut că precizia germană s-a văzut și de data asta. Nemții au trimis un avion de 150 de persoane cu care au evacuat ȘAPTE civili.

Declarația Ministrului de Externe al Germaniei e fabuloasă: “I-am putut lua doar pe cei care au fost atunci acolo”.
Așa e neamțul, cu sfertul academic.

Apoi, au zis că avionul doar a lăsat niște soldați care să ajute la evacuare. Adică, noi doar vă înghesuim în alte avioane. Câte 650 într-un cargo! Dar să nu vă prindem la noi în avion… că nu știe afganu’ / și nici americanu’/ ce e BMWu’/ nici ce e Merțanu’.

Revenind… Femeile din Afganistan, care nu numai că n-au dat bir cu fugiții, dar au mai și ieșit să protesteze, sunt ultimii eroi din Afganistan.

Din sutele de mii de soldați care și-au pierdut acolo camarazii, mâinile, picioarele, iar acum și moralul, au mai rămas doar ele.

Ieșirea lor în stradă, printre talibanii care le vor face ce le-au făcut și în trecut, e cea mai mare palmă dată armatelor moderne.

Alianța pleacă, soldații pleacă, diplomații pleacă. Ele rămân.

Partenerii noștri