Un primar din Japonia se confruntă cu o avalanşă de critici, după ce a muşcat o medalie de aur, câştigată de echipa feminină de softball a Japoniei la Jocurile Olimpice.

Gestul a fost descris ca fiind „lipsit de respect” faţă de sportivă şi „insensibil” în contextul pandemiei, relatează Kyodo News.

Evenimentul bizar, cu primarul din Nagoya, Takashi Kawamura, a avut loc miercuri, când Miu Goto a vizitat administrația municipală, după victoria echipei sale în fața Statelor Unite la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Când Goto a pus medalia în jurul gâtului lui Kawamura, primarul în vârstă de 72 de ani a apucat-o mai întâi și a spus: „Este grea”, înainte de a-și scoate masca și de a o mușca brusc fără să-i ceară permisiunea sportivei.

Imaginea în care Kawamura mușcă din medalie a devenit virală pe rețelele de socializare, stârnind reacții împotriva lui.

„Eu însumi am avut grijă să nu-mi zgârii medalia de aur”, a declarat pe Twitter judoka Naohisa Takato, care a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Goto are o inimă prea mare. Aș fi plâns”.

Biroul orașului Nagoya a fost inundat de peste 4.000 de plângeri, ceea ce l-a obligat pe Kawamura să își ceară scuze.

„Am murdărit simbolul a ani și ani de muncă grea. Îmi cer scuze din adâncul inimii”, a declarat Kawamura reporterilor.

De asemenea, joi, primarul a vorbit la telefon cu Yasuhiro Yamashita, președintele Comitetului Olimpic Japonez, pentru a-și cere scuze.

Partenerii noștri