Cum putem produce suficientă hrană astfel încât să hrănim pe toată lumea? Este o întrebare la care cercetătorii încearcă să răspundă, iar un nou studiu dezvăluie că adăugarea genei umane la culturi poate crește producția cu până la 50%.
Advertisment
Este un studiu pus la cale de trei universități: Chicago, Peking și Guizhou (guei-jow). Ei au manipulat ARN-ul culturilor prin adăugarea genei umane. Astfel s-a produs o enzimă care a îmbunătățit semnificativ culturile. Acestea au avut o creștere cu 50% a masei. Culturile au fost și mai înalte, fotosinteza a fost mai eficientă iar culturile au devenit mai rezistente la secetă.
Care pot fi consecințele acestei descoperiri?
Cel mai ușor îți pot răspunde citându-l pe unul dintre cercetătorii responsabili, Michael Kremer. „Această tehnologie are potențialul de a rezolva problemele legate de sărăcie și nesiguranța hranei la nivel global. Și ar putea să ajute și în lupta cu schimbările climatice”.
Recomandări
Sună bine, nu? Realitate este că numărul oamenilor a crescut și în acest moment numărul persoanelor subnutrite este de peste 800 de milioane conform ultimelor studii. Există o limită pentru capacitatea planetei de a hrăni omenirea. De aceea este atât de importantă această descoperire.
Partenerii noștri