• Rolul principal în Alba ca Zăpada va fi jucat de o actriță metisă
  • Rachel Zegler are 20 de ani și origini columbiano-poloneze
  • Platforma Disney+ a blocat accesul copiilor sub 7 ani la unele filme clasice de animație

Noua Albă ca Zăpada nu mai e chiar atât de albă ca zăpada. Disney s-a adaptat noilor reguli de acceptare și i-a oferit rolul principal actriței Rachel Zegler.

Cu origini columbiano-poloneze, Rachel s-a făcut remarcată până la vârsta de 20 de ani cu un rol într-un film al lui Steven Spielberg – West Side Story. Alegerea unei actrițe metise, și mulatre, scoate din nou în față compania Disney în lupta pentru acceptare socială.

Recent, platforma Disney+ a blocat accesul copiilor sub 7 ani la filme clasice de animație precum Pisicile aristocrate, Dumbo sau Peter Pan, pe motiv că ar exprima prejudecăți rasiale. Noua producție Albă ca Zapada și cei 7 pitici va începe in 2022. Nu e clar dacă piticii vor rămâne „pitici”.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Și Netflix s-a făcut remarcat la capitolul „corectitudine politica” cu serialul Bridgerton. Actori de culoare joacă rolurile unor figuri importante, cum e cel mai mediatizat personaj al filmului – ducele William Hastings, un cunoscut nobil englez, interpretat de Regé-Jean Page. Regina Charlotte a Regatului Unit este și ea jucată de mulatra Golda Roașheuvel. ”Am încercat să ne imaginăm istoria și lumea aceea așa cum ne-am dorit să le vedem” a spus unul dintre producătorii filmului.

Partenerii noștri