Dragă Uniune Europeană, pe 9 mai îți sărbătorești ziua ta informală de naștere. Pe 9 mai, în 1950, Robert Schuman, unul dintre părinții tăi fondatori, propunea înființarea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, instituție care avea să devină fundația a ceea ce numim azi Uniunea Europeană.

Așa că dragă Uniune, de ziua ta, îți propun să revezi o versiune a celei mai mari greșeli din existența ta: Brexitul din 2016. Filmul Brexit: The Uncivil War îți dă prilejul să rememorezi povestea strategului politic  Dominic Cummings – jucat aici de Benedict Cumberbatch – cel care a coordonat tabăra Vote Leave în referendumul care a dus la divorțul Londrei de Bruxelles după 47 de ani.

Cum s-a inspirat Dominic Cummings din celebra carte Arta Războiului, a lui Sun Tzu, pentru a-și construi campania pentru Brexit; care sunt temele pe care a insistat pentru a învinge tabăra Remain- considerată favorită; cât de mult a contat strategia pentru online și ce roluri au jucat politicieni britanici precum Boris Johson sau Nigel Farage în povestea Brexitului – sunt câteva din informațiile de culise pe care ți le dezvăluie filmul Brexit: The Uncivil War.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri