• Planul de Redresare și Reziliență Economică va ajunge la Bruxelles în aprilie
  • Guvernul reface Planul de Redresare și Reziliență lansat în noiembrie 2020
  • Comisia Europeană așteptă Planul de Redresare al României din octombrie 2020
  • Dan Barna: Până cel mai târziu 30 aprilie PNRR va fi transmis oficial la Bruxelles
  • Planul de Redresare și Reziliență scos pentru dezbateri are 290 de pagini
  • 30 de miliarde de euro vor veni pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

În șase luni, Guvernul României n-a fost capabil să trimită Comisiei Europeane Planul Național de Redresare și Reziliență.

E important acest document, ca să putem atrage cei 30,4 miliarde de euro puși la dispoziție de Uniunea Europeană pentru atenuarea impactului economic și social al pandemiei.

Vicepremierul Dan Barna spune că Planul nu va ajunge la Bruxelles mai devreme de finalul lunii aprilie. Și asta pentru că noul Guvern a decis să-l refacă.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În iulie anul trecut, Klaus Iohannis anunța că Planul Național de Redresare urma să ajungă pe masa Ursulei von der Leyer în octombrie 2020.

O parte din acești bani este posibil să fie deja disponibili în acest an, în 2020. Și aici este nevoie să ne mișcăm rapid, fiindcă până în octombrie trebuie să prezentăm Comisiei Europene planul național aferent acestui fond de repornire, de relansare, de întărire a economiei.”, spunea Klaus Iohannis.

Campanie electorală pe promisiuni cu bani europeni

Pentru că guvernul Orban era în campanie electorală, Planul Național de Redresare a fost lansat în dezbatere publică cu mare fast, la final de noiembrie.

În spiritul dialogului deschis și constructiv, Planul Național de Redresare și Reziliență este lansat astăzi în dezbatere publică.”, spunea șeful statului.

Suntem pregătiți să punem în practică un plan de dezvoltare fără precedent. Extrem de ambițios, dar mai ales bine pus la punct, care are în spate un plan implementare și mai ales care are asigurate resursele financiare și mai ales capabilități necesare pentru implementare.”, a declarat atunci premierul Ludovic Orban.

Conturile sunt pregătite, să vină banii.”, spunea Florin Cîțu, fost ministru al finanțelor.

Conturile lui Cîțu sunt tot pregătite

Acum premier, Florin Cîțu tot cu conturile pregătite este. Pentru că termenul de depunere a Planului la Bruxelles s-a transformat din octombrie 2020 în aprilie 2021.

Până în martie vom identifica și defini în termeni clari toate investițiile, obiectivele de etapă, țintele și costurile aferente tuturor priorităților de finanțare din cadrul celor 6 piloni stabiliți prin Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență.”, a spus vicepremierul Dan Barna.

Partenerii noștri