- Ateneul Român este una dintre cele mai renumite atracții turistice din București.
- Palatul C.E.C a fost construit după planurile arhitectului francez Paul Gottereau.
- Arhitectul român Ioan Socolescu este responsabil pentru construirea Palatului C.E.C.
Pe 8 noiembrie marcăm anual Ziua Mondială a Urbanismului. Cunoscută și ca Ziua mondială de planificare a orașelor, aceasta este aniversată începând din 1949. Bucureștiul a fost și rămâne un amestec de stiluri diferite, cum ar fi neoclasic, bizantin, neoromânesc și neogotic.
Conform Tripadvisor, Muzeul Național al Satului „Dimitri Gusti” este pe primul loc. Acest muzeu în aer liber include peste 300 de clădiri care reprezintă istoria arhitecturii rurale din România. Urmează Ateneul Român Edificiu-simbol al culturii naționale, construit în inima Capitalei, în urmă cu mai bine de 135 de ani, datorită unei chemări naționale cunoscute – „Dați un leu pentru Ateneu!”.
Pe a treia poziția a locurilor emblematice din București, Tripadvisor a plasat Palatul CEC, numele complet fiind Palatul Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economie. Este unul dintre simbolurile arhitecturale ale Micului Paris care a rămas și astăzi un reper cultural al Bucureștiului. Dincolo de impresionanta clădire stă o poveste a locului paradoxală.
Pe locul unde șade acum o clădire a banului a stat cândva unul din cele mai vechi și căutat locaș de rugăciune din Țara Românească, Biserica Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Mare”, ridicată în secolul XVI. În 1875 a fost dărâmată. Planurile elegantei clădiri de pe Victoriei 13 îi aparțin arhitectului Paul Gottereau, la fel și designul interior, iar execuția a fost realizată de arhitectul român Ion Socolescu.
Citește și
- Surse: DNA a prins-o în flagrant pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Schimbul s-ar fi realizat cu o sumă între 50-100.000 de euro
- Românii și bulgarii trăiesc cel mai puțin din Europa. Ce țări ocupă primele locuri la speranța de viață
- Documentarul „Robbie Williams” apare astăzi: „Va fi plin de sex, droguri și boli mintale”