Papa Francisc, în vizită la Marsilia, face apel la umanitate în privința crizei migrației și a războiului din Ucraina

Primul papă care viziteză ,,zâmbetul Mediteranei” după 500 ani

Papa Francisc a fost primit cu entuziasm de 60,000 de credincioși la stadionul Velodrome din Marsilia, unde a oficiat o liturghie solemnă în cadrul vizitei sale apostolice în Franța.

Suveranul pontif a ajuns la stadion cu papomobilul, salutând mulțimea care îl aclama și îi arunca flori. Papa a spus despre Marsilia că este ,,zâmbetul Mediteranei”, caracterizată de trei simboluri: marea, portul și farul. Este pentru prima dată după cinci secole când un papă vizitează Marsilia.

,,Un cuplu și-a adus bebelușul de doar câteva zile, iar Papa l-a luat efectiv în brațe. A fost un moment care a apărut pe toate televiziunile. A fost o slujbă extrem de scurtă, Mulțimea a participat cu tot sufletul și asta cred că face parte din personalitatea Papei Francisc care este un om extrem de simplu, vrea să fie aproape de oameni”, a relatat Marcela Feraru, editor corespondent ALEPH NEWS după ce a urmărit evenimentul.

Papa despre criza migrației

Marcela Feraru dezvăluie și apelul suveranului pontif către umanitatea europenilor în fata crizei migranților și dacă a obținut o inflexiune de la autoritățile franceze după ce a ținut un discurs în fața președintelui francez.

,,Toate statele europene lasă problema crizei migrației pe spinarea Italiei . Papa a repetat acest lucru în fiecare zi. A făcut apel la umanitatea noastră .Nu știm ce și-au spus cei doi în timpul petrecut împreună, dar o lege privind imigrația așteaptă în parlament în acest moment și președintele Macron este într-o situație politică delicată”.
După ce a celebrat liturghia la stadionul Velodrome, Papa Francisc s-a deplasat la Palatul Pharo, unde l-a întâlnit pe președintele francez Emmanuel Macron și pe soția acestuia, Brigitte.

Papa Francisc: industria armelor = „negustori ai morții”

Recent, Papa Franisc, iezuit fiind, a fost ținta unor critici pentri că i-a lăudat pe țarii ruși, mai ales pe Ecaterina cea Mare pentru că le-a acordat protecție iezuiților în secolul al 18-lea.
Dar suveranul pontif, care a transmis mesaje de pace și solidaritate în chestiunea crizei migrației, nu a ezitat să denunțe și responsabilitatea industriei militare care ar alimenta conflictul din Ucraina.

Papa i-a considert pe producătorii de armament drept negustori ai morții, dar afirmă și dreptul țărilor de a se apăra.

,,Să nu ne facem iluzii că mâine cei doi lideri vor ieși împreună la masă, ci să facem tot ce este posibil. Am văzut acum că unele țări se retrag și nu le mai dau arme. Acest lucru va declanșa un proces în care martiriul este al poporului ucrainean, cu siguranță. Și acesta este un lucru rău”, a comentat suveranul pontif.

Guvernul de la Varșovia a anunțat că va sista livrarea de arme către Kiev ca urmare a disputei privind importul de cereale ucrainene.

Exit mobile version