- „Eldorado de Bucharest” era o zonă cu o grădină cu un teatru, 2 bufete, 2 săli de restaurant, amenajări peisagistice și o casă.
- Micul Paris s-a născut în zona dintre Poșta Veche și Grădina Ateneului, iar alte străzi emblematice sunt Nicolae Golescu, Franklin, Episcopiei, A. Simu și G. Clemenceau.
- Emblematica clădire de pe vremea Micului Paris rămâne Ateneul Român.
Te-ai întrebat vreodată unde s-au ridicat primele reședințe care au făcut din Capitala ta, Micul Paris?
Sunt câteva străzi în București de unde a pornit totul și care sunt, în prezent, o expoziție impresionantă de imobile.
Înainte de Micul Paris, a fost „Eldorado de Bucharest”, locul unde s-au ridicat primele reședințe spectaculoase cu aer parizian și care azi reprezintă un patrimoniu arhitectural excepțional.
„Eldorado de Bucharest” era o zonă cu o grădină cu un teatru, 2 bufete, 2 săli de restaurant, amenajări peisagistice și o casă. Au existat inițiative ca în apropierea Grădinii Episcopiei să se deschidă un astfel de spațiu de divertisment, pe când zona nu era atât de populată de reședințe.
Micul Paris s-a născut în zona dintre Poșta Veche și Grădina Ateneului, iar alte străzi emblematice sunt Nicolae Golescu, Franklin, Episcopiei, A. Simu și G. Clemenceau. Emblematica clădire de pe vremea Micului Paris rămâne Ateneul Român. Se remarcă reședințele elegante din preajma Ateneului, unele construite în anii ’80 și ’90 . Sunt imobile semnate de arhitecți bine-cunoscuți, cum este Grigore Cerchez, un mare profesor al Școlii noastre de arhitectură. Lui îi aparține proiectul vilei de pe strada Nicolae Golescu, nr. 18.
Acolo există un restaurant care se numea „Grand Cafe Galleron” și este situată în spatele Ateneului și este deschis și în zilele noastre. Tot în acea zonă găsești și clădirea emblematică care astăzi găzduiește restauratul Caju.
Citește și: