• Infidelitatea financiară cauzează 10% din divorțuri.
  • Atât bărbații, cât și femeile ascund cheltuieli și economii.
  • Infidelitatea financiară poate fi la fel de nocivă ca o aventură amoroasă.
  • Psihologii avertizează asupra impactului grav asupra relațiilor.
  • Gestionarea deschisă a banilor poate preveni conflictele în cuplu.

Infidelitatea financiară, adică ascunderea cheltuielilor sau economiilor față de partener, devine o problemă tot mai comună în relațiile de cuplu. Potrivit experților, aceasta contribuie la 10% dintre divorțuri. Ea poate fi la fel de nocivă pentru o relație ca infidelitatea amoroasă. Multe cupluri se confruntă cu dezamăgirea și pierderea încrederii când descoperă că banii comuni au fost folosiți fără consimțământul ambilor parteneri.

Femeile și bărbații „înșeală financiar”

Infidelitatea financiară este o problemă reală și tot mai frecventă, atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, care mint sau ascund detalii despre cheltuieli și economii. Psihologii avertizează că lipsa transparenței financiare duce la pierderea încrederii și la conflicte intense în cuplu. De multe ori, aceste conflicte duc la divorț.

Un studiu recent arată că aproximativ 10% dintre divorțuri au la bază infidelitatea financiară. De la ascunderea unor achiziții importante până la economii secrete, aceste comportamente generează tensiuni. Psihologii îți spun că gestionarea deschisă a banilor și comunicarea constantă pot preveni conflictele legate de buget în cuplu și îți pot salva relația.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Irina Chițu, analist economic, spune în exclusivitate pentru Aleph News: „Ascunderea cheltuielilor poate afecta stabilitatea bugetului familiei. Când unul dintre parteneri face cheltuieli neplanificate sau ascunde, ceea ce e și mai grav, poate destabiliza planurile financiare. De obicei, un cuplu are planuri pentru economii, pentru educația copilului. Pe plan psihologic, se creează o ruptură a încrederii. Odată ce încrederea este erodată, devine dificil să construiești în familie.”

Citește și

Partenerii noștri