• Sezonul 2024 de Formula 1 începe în Bahrain pe 2 martie.
  • În acest sezon, piloții și echipele lor vor fi pe drum pentru un record de 24 de curse.
  • Cea mai ieftină cursă este cea din China, în timp ce cea mai scumpă este în Mexic.

Anul acesta, cele 10 echipe și cei 20 de piloți sunt programați să călătorească la un record de 24 de circuite de curse în întreaga lume, conform Business Insider. Pe lângă locurile tradiționale precum străzile din Monaco și Circuitul Silverstone din Anglia, sezonul 2024 se oprește și la avanposturi mai noi, cum ar fi Circuitul Internațional Shanghai. Grand Prix-ul Chinei a avut loc ultima dată în 2019.

Participarea la orice Grand Prix are un preț, de la puțin sub 200 de dolari în China până la aproape 800 de dolari în Mexic. Prețurile biletelor variază, de asemenea, în funcție de locația scaunului și de numărul de zile dintr-un weekend de curse la care doresc să aibă acces fanii.

Un reprezentant al F1 a declarat pentru Business Insider că promotorii individuali stabilesc prețurile biletelor. Totuși, folosind datele culese de F1 Destinations, un ghid de călătorie despre orașele care găzduiesc evenimente în sezonul viitor, iată o previzualizare a circuitelor din calendar, clasate după preț.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Mai multe curse, inclusiv cele din SUA, nu sunt încă incluse, deoarece biletele nu au fost puse în vânzare.

18. China

Cea mai ieftină cursă din calendarul F1 2024 este, de asemenea, cea mai nouă adăugare. În medie, un bilet pentru a participa la Shanghai International Circuit Grand Prix, care urmează să aibă loc pe 21 aprilie, costă 199 de dolari.

17. Ungaria

Urmează Marele Premiu al Ungariei, care va avea loc pe Circuitul Hungaroring din Budapesta pe 21 iulie. În medie, un bilet de trei zile costă 207 dolari.

16. Japonia

Din 2009, Marele Premiu al Japoniei, găzduit la Suzuka, la patru ore de mers cu mașina la sud de Tokyo, a fost un element de bază în calendarul curselor de F1. 2024 nu va fi diferit, deoarece echipele se vor întoarce la Suzuka pentru a concura pe 7 aprilie. În medie, biletele costă 264 de dolari.

15. Bahrain

Primul Mare Premiu, ce va avea loc pe 2 martie în Bahrain, va da tonul sezonului de F1. Un bilet pentru a participa la cursa de premieră, desfășurată noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute pentru șoferi, costă în medie 265 de dolari.

14. Australia

Următoarea cursă din calendar din punct de vedere al prețului este Marele Premiu al Australiei, care are loc la Melbourne pe 24 martie. Biletul pentru cursa în orașul natal al doi piloți din lista din 2024, Daniel Ricciardo și Oscar Piastri, costă în medie 290 de dolari.

13. Italia (Monza)

Construită în 1922, pista de curse de la Monza urmează să găzduiască cel de-al 95-lea Grand Prix de F1 pe 1 septembrie. Prețurile biletelor sunt în medie de 328 de dolari.

12. Canada

Puțin mai scump decât Monza este Marele Premiu al Canadei, care va avea loc la Montreal pe 9 iunie. Biletele pentru a urmări piloții pe circuitul canadian, care a fost folosit în F1 încă din anii 1970, costă în medie 336 de dolari.

11. Spania

Spania este o altă cursă pe care o fac la ei acasă mai mulți piloți din grila 2024, printre care Fernando Alonso și Carlos Sainz. Având loc lângă Barcelona pe 23 iunie, biletele la Marele Premiu al Spaniei costă în medie 365 de dolari.

10. Austria

Marele Premiu al Austriei este de fapt la egalitate, din punct de vedere al prețului, cu cel al Spaniei. Au fost puse în aceeastă ordine, deoarece cursa din Austria are loc cu o săptămână mai târziu decât cea din Spania. Găzduită în Spielberg pe 30 iunie, prețul mediu al biletului este de 365 de dolari.

9. Italia (Imola)

Imola este unul dintre cele mai istorice circuite de F1. Construită în 1950, pista este considerată extrem de tehnică. În 2024, Marele Premiu de la Imola va avea loc pe 19 mai. Prețurile biletelor sunt în medie de 367 de dolari.

8. Arabia Saudită

Marele Premiu al Arabiei Saudite este încă una dintre puținele curse nocturne din calendarul F1 2024. vând loc în Jeddah pe 9 martie, prețurile biletelor sunt în medie de 391 de dolari.

7. Belgia

Considerat pe scară largă unul dintre cele mai dificile circuite din calendarul F1 pentru viraje rapide și condițiile frecvent umede, Marele Premiu al Belgiei de la Spa este adesea una dintre cursele foarte așteptate în orice sezon. Anul acesta, Spa este programat să aibă loc pe 28 iulie. Biletele costă în medie 407 de dolari.

6. São Paulo

Marele Premiu al Braziliei va fi găzduit la São Paulo spre sfârșitul sezonului. În medie, biletele costă 441 de dolari.

5. Olanda

Marele Premiu al Olandei va avea loc la Zandvoort pe 25 august. În medie, biletele costă 503 de dolari, un salt vizibil față de cursele anterioare din acest clasament.

4. Singapore

Marele Premiu din Singapore, o cursă de noapte uimitoare care are loc pe străzile din jurul hotelului-cazinou Marina Bay Sands, este în programul curselor din 2024 pe 22 septembrie. Prețurile biletelor costă în medie 557 de dolari.

3. Marea Britanie

Istoric și iconic sunt două cuvinte care descriu Marele Premiu al Marii Britanii. Marea Britanie este patria mai multor piloți din lista 2024, inclusiv a campionului mondial Lewis Hamilton. Găzduită pe Circuitul Silverstone din Northampton, cursa din acest an va avea loc pe 7 iulie. Prețurile biletelor sunt în medie de 689 de dolari, un alt salt mare față de alte curse programate.

2. Monaco

Desfășurat pentru prima dată în anii 1920, evenimentul a devenit sinonim cu strălucirea, eleganța și cursele de mare viteză pe străzi înguste și întortocheate. Deloc surprinzător, Monaco este una dintre cele mai scumpe curse pentru un spectator. Are loc pe 26 mai, iar biletele care costă în medie 764 de dolari.

1. Mexic

Cel mai scump Grand Prix din calendar este Mexic, care are loc în Mexico City pe 27 octombrie. În patria pilotului Red Bull, Sergio Perez, biletele de cursă costă în medie 783 de dolari.

Prima cursă din sezonul 2024 de Formula 1 urmează să aibă loc în Bahrain pe 2 martie.

Partenerii noștri