• O companie de biotehnologie a declarat că a folosit pentru prima dată imprimarea 3D pentru a fabrica o parte a corpului cu propriile celule ale unui pacient.
  • Aceștia au creat o ureche 3D fin propriile celule ale pacientului.
  • Pacientul care a primit urechea 3D este o femeie în vârstă de 20 de ani care s-a născut cu urechea dreaptă mică și diformă.

3DBio Therapeutics, o companie de biotehnologie din Queens, a declarat că a folosit pentru prima dată imprimarea 3D pentru a fabrica o parte a corpului cu propriile celule ale unui pacient, notează New York Times. Aceștia au creat o ureche 3D fin propriile celule ale pacientului.

Pacientul care a primit urechea 3D este o femeie în vârstă de 20 de ani care s-a născut cu urechea dreaptă mică și diformă. Experții independenți au declarat că transplantul, parte a primului test clinic al unei aplicații medicale de succes a acestei tehnologii, reprezintă un progres uimitor în domeniul ingineriei tisulare.

Noua ureche a fost imprimată într-o formă care se potrivește cu precizie cu urechea stângă a femeii, potrivit 3DBio Therapeutics, o companie de medicină regenerativă cu sediul în Queens. Noua ureche, transplantată în luna martie, va continua să regenereze țesutul cartilaginos, dându-i aspectul și senzația unei urechi naturale, a precizat compania.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Rezultatele operației de reconstrucție a femeii au fost anunțate de 3DBio într-un comunicat de presă. Invocând preocupări legate de proprietate, compania nu a dezvăluit public detaliile tehnice ale procesului, ceea ce face mai dificilă evaluarea acestuia de către experți externi. Compania a precizat că autoritățile federale de reglementare au revizuit proiectul studiului și au stabilit standarde stricte de fabricație și că datele vor fi publicate într-o revistă medicală atunci când studiul va fi finalizat.

Partenerii noștri