• Lukașenko, care a condus Belarusul în ultimii 28 de ani fără întrerupere la putere, susține Rusia în război.
  • Cu toate că președintele bielorus susține invazia criminală în Ucraina, nu toți bielorușii o fac.
  • „Pogonya” este o unitate formată din bieloruși cu experiență militară, unii dintre ei ofițeri ai armatei bieloruse.
  • Militarii regimentului au ales să lupte pentru Ucraina, și împotriva Rusiei.

Lukașenko, care a condus Belarusul în ultimii 28 de ani fără întrerupere la putere, susține Rusia în război. Cu toate că președintele bielorus susține invazia criminală în Ucraina, nu toți bielorușii o fac. Mai multe persoane se organizează pentru a ajuta Ucraina. Unii livrează alimente și ajutoare, alții se oferă voluntari ca medici, iar alții luptă împotriva Rusiei.

Pogonya” este o unitate formată din bieloruși cu experiență militară, unii dintre ei ofițeri ai armatei bieloruse. Militarii regimentului au ales să lupte pentru Ucraina, și împotriva Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin folosește Belarusul ca teren de desfășurare a războiului său.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Identitate poporului bielorus

Belarus, care înseamnă „Rusia Albă”, este un stat est-european pro-Moscova sub conducere autocratică, care se învecinează atât cu Ucraina, cât și cu Rusia.
Atunci când președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său bielorus, Alexander Lukașenko, la sfârșitul lunii februarie, la Moscova, cei doi stăteau unul lângă celălalt la o masă mică.

Spre deosebire de Ucraina, unde protestele susținute de Occident au răsturnat un guvern pro-rus în 2014, guvernul președintelui în vârstă de 67 de ani este direct dependent de sprijinul Moscovei. La fel ca Ucraina, Belarusul a fost martorul unor proteste de amploare în 2020-21, care au amenințat să îl înlăture pe Lukașenko, aflat la putere din 1994. El este cunoscut ca fiind cel mai longeviv președinte din Europa.

Limba bielorusă este în pericol, deoarece regimul dictatorului Alexander Lukașenko ar favoriza limba rusă și discriminează vorbitorii de bielorusă, care sunt deja o minoritate, se afirmă în raport citat de Hindustan Times .

Partenerii noștri